Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Серед екіпажу “Волго-Балт 214” був харків’янин – трагедія в Чорному морі з 6-ма загиблими

7 січня в Чорному морі затонуло вантажне судно. Шестеро людей загинули, сімох врятували після 5 годин у холодній воді, як стало відомо Вісті Ньюс. 11 членів екіпажу “Волго-Балт 214” є громадянами України. Плавзасіб, завантажений вуглем, навпіл розламала хвиля. Експерти наголошують, що 40-річне судно класу “річка-море” не розраховане на експлуатацію у водах Чорного моря. Другий помічник капітана Руслан Боднік родом із Харківщини.

Серед екіпажу "Волго-Балт 214" був харків'янин - трагедія в Чорному морі з 6-ма загиблими

Харків’янин Руслан Боднік був серед 11 членів екіпажу судна “Волго-Балт 214”, що потонуло неподалік турецького берега 7-го січня. Рідня 30-річного моряка розповідає, що з моменту морської трагедії їм самим довелося обдзвонювати МЗС і консульства, аби з’ясувати хоч щось.

Алла, сестра дружини моряка:

Просто беспредел – никто не позвонил, никто ей ничего не сообщил. Она сама узнала это все через Интернет. Всем, кому звонила, просто никто ничего не говорит. Наше государство ничего не делало.

Руслан Боднік є другим помічником капітана. У рейси відправляється на зиму, у цей пішов близько 4 місяців тому.

Олена, сусідка:

Он уже давно там, давно. Из рейса приходит где-то весной, лето дома, а на новый год постоянно все эти праздники в плавание уходит.

Наталя Удовиця, сусідка:

Оце знаємо, що моряк, і що подолгу немає, а де він? Якось ніколи так не звертали. Бачила, ось влітку він приїжджав. З родиною він в гарних, дуже хороша сім’я, і дружина в нього, і з дівчатами він своїми носився, водився, вони дуже скучають за ним.

На судні “Волго-Балт 214” перебували 13 членів екіпажа, з яких 11 – це українці, а решта – громадяни Азербайджану. Турецька влада повідомила, що вижили семеро, шістьох знайшли мертвими. Людям дивом вдалося протриматися у холодній воді близько 5-ти годин. Для їх порятунку задіяли човни та вертольоти берегової охорони. У вівторок тіла кількох загиблих вдалося підняти. Їх направили на опізнання.

У родині Бодніка понад усе чекали побачити на фото та відео з рятувальної операції Руслана.

Алла, сестра дружини моряка:

Она вчера позвонила, ей сказали, что его нет.

Востаннє чоловік зв’язувався з родиною 5 січня, перед тим, як пересікав турецький кордон. Друзі говорять, він скаржився на застарілий корабель. Нагадаю, “Волго-Балт 214” збудований ще в 1978 році. Про те, що саме транспортували на ньому знайомі Бодніка, не знають.

Сергій Рекрутняк, друг моряка:

На какой фирме он служил, я не знаю, знаю, что она иностранная. Как бы контракты заключали и его как моряка брали, их организация из Одессы и определяла на работу. Насколько я понимаю, это сухогрузы были, а что возили и как, я не знаю.

Відомо, що суховантажне судно “Волго-Балт 214” прямувало з російського порту Азов під прапором Панами до турецького порту Самсун. За даними іноземних ЗМІ, судно розкололося та потонуло через удар хвилі. На ньому перевозили вугілля. У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб не виключають, що “Волго-Балт” могло перевозити те вугілля, яке добували на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Також інформують, що до літа 2017 року судно ходило під російським прапором, змінивши його на два місяці на прапор держави Сент-Кітс і Невіс, а в подальшому, з серпня 2017, – на прапор Панами.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023