Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові шокуючий скандал через пандус – сусіди пішли війною на фехтувальницю-візочницю Анну Пашкову

Вона бореться за честь України на міжнародних турнірах і… з власними сусідами, як стало відомо Вісті Ньюс. Харківська фехтувальниця, член національної паралімпійський збірної з фехтування на візках Анна Пашкова пересувається на візку. Щодня на тренування її зносять з під’їзду на руках, адже пандусу в будинку немає. Коли жінці мали нарешті облаштувати спуск, сусіди оголосили їй війну. Погрожують судом і говорять, що пандус зменшить вартість їхнього житла. Про шокуюче непорозуміння, із яким зіткнулася людина з інвалідністю дізналися наші журналісти.

Я не собираюсь из-за того, что ты 1 раз в день соизволишь выехать, ухудшать свое положение, снижать стоимость своей квартиры, провоцировать воровство и все остальное.

Я не позволю из-за того, тебе раз надо выехать и получить удовольствие, ухудшать свое положение. Я не позволю!

Усе це Анна Пашкова почула від сусідів лиш через те, що їй, візочниці, мали побудувати пандус.

Анна Пашкова, спортсменка-візочниця:

Я каждый день езжу на тренировки, мне надо выйти-зайти, мне надо в больницу, в пенсионный фонд. Мне надо еще куда-то, вы понимаете, а я не могу выйти. 4,5 года я на инвалидной коляске, 4,5 года я не пользуюсь никаким пандусом. Меня люди сносят-заносят. Вот так просто люди на улице.

Крики, образи та суд. Цим дівчині погрожує Олена Заславська, сусідка з першого поверху. Саме їй до болю заважає майбутній спуск.

Олена Заславська, сусідка:

Это все будет под моими окнами. На этой высоте человек просто заходит ко мне в дом. Вы нарушаете мои жилищные условия. Не нарушаем. Нарушаете!

Олена Заславська, сусідка:

Тогда я буду подавать в суд на организацию, которая построила это все.

До виходу з багатоповерхівки, в якій мешкає бронзова чемпіонка Європи з фехтування Анна, неможливо прибудувати звичайний пандус. Зависоко. Тут можливий або електричний підйомник, але на нього немає коштів, а зводитиме спуск громадська організація, що опікується людьми з інвалідністю. Або ж багатометровий пандус.

Борис Плотніков, представник ГО “Креавіта”:

8,5 метров будет в одну сторону. Потом там разворотная площадка, возвращается и 8,5 метров в другую сторону. Это будет металлическая конструкция.

Крик здійнявся, коли днями будівельники привезли труби для монтажу 17-метрового розворотного пандуса.

За законом, подібні конструкції для зручності людей з інвалідністю не потребують дозвільних документів. Але сусіди доводів не чують.

Мати фехтувальниці, до слова, єдиної спортсменки в Україні з подібним порушенням, показує її медалі. Оберемок вітчизняних і найголовніше досягнення з першого ж міжнародного змагання.

Світлана Пашкова, мати спортсменки:

Вот это медали моей дочери. Эту она получила в Риме, в Италии. И в этом году она опять летит в Италию за победами. За Украину.

Жінка не приховує сліз. Її донька опинилася у візку після пологів. Що тільки родина не пережила за останні 5 років, але цього не чекали.

Світлана Пашкова, мати спортсменки:

Ну, что я в шоке! Я, конечно, не ожидала такой реакции от соседей. Нет возможности погулять даже с детьми, на те же сборы выехать.

Анна щодня їздить на тренування, і щораз перед ним переживає тортури сходами. Пандус – це двері до свободи Анни, прогулянок із доньками та нової перемоги в Італії.

Анна Пашкова, бронзова чемпіонка Європи з фехтування:

Я получаюсь первая в Украине женщина категории “Ц”. Я первая! Категория “Ц” – это шейники, люди с поражением, травмами рук и шеи. Меня долго звали, я долго не решалась, у меня был маленький ребенок, вот эта Аленка. И когда ей было 8 месяцев, я все-таки решилась.

Коли будівельники почали лагодити пандус, войовнича сусідка викликала поліцію. Вона погрожує жінці судом за те, що та зняла її на відео та виклала в мережу. Натомість кримінальна відповідальність може загрожувати їй самій за дискримінацію людей з інвалідністю.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023