Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Авіакадети – у Харкові вчать літати підлітків

Стати пілотом у 12. У Харкові кермувати літаками вчать підлітків. Стати на крило можна в Авіаційному навчальному кадетському центрі, який створив пілот Юрій Покусай, як стало відомо Вісті Ньюс. Чоловік заснував в регіоні службу цивільної авіації, яка повітрям доправляє складних пацієнтів із віддалених куточків області. Зараз його центр для дітей носить ім’я Дані Дідіка – 15-річного школяра, що загинув від рук терористів у 2015 році.

Це Максим, йому 16. А він вже безліч разів здіймався в повітря.

Максим Бойко, учень Авіаційного навчального кадетського центру імені Дані Дідіка:

Мені було років 9-10. Я живу біля аеропорту, і наді мною пролітають дуже багато літаків, я не міг пропустити жодного. Я вчився дуже гарно, і ось настав мій перший політ! Ці емоції буле незабутні.

Вчаться кермувати літаками хлопці й дівчата від 12 років. На фініші оглядових польотів знають аеродинаміку, вчать англійську льотну термінологію, розберуть мотор літака і піднімуть машину в повітря.

Заснував кадетський центр Юрій Покусай. Чоловік  один із тих, хто створив на Харківщині так звану “швидку на крилах”. 5 літаків Служби цивільної авіації чергують, аби за потреби летіти за складними пацієнтами. А 10 років тому харків’янин вирішив вчити дітей.

Юрій Покусай, засновник Авіаційного навчального кадетського центру імені Дані Дідіка:

Я не знаю, чи стануть вони всі льотчиками. Бажають усі стати пілотами. Але те, що вони стануть достойними людьми, це ми вже бачимо. П’ять наших випускників вже на льотному факультеті. Це ті, хто прийшов отакими 12-річними підлітками в наш навчальний центр, ну, а зараз вже реальні льотчики.

Щоб сісти в кабіну, треба не тільки вивчити льотну науку. Відбір багаторівневий  тобі буквально перевірять щоденник.

Артем Попов, учень Авіаційного навчального кадетського центру імені Дані Дідіка:

У щоденник заглядають. Ретельно усе перевіряють. Тому що до польоту допускають з оцінок 7 та вище.

Навчання відбувається на аеродромі Авіазаводу.

Але після зльоту класом стають кабіна та безмежні краєвиди області.

Під час занять підлітки вже навіть рятували поля від пожеж. Згори передавали координати вогняних осередків рятувальникам.

Микита Рощупкін, учень Авіаційного навчального кадетського центру імені Дані Дідіка:

Розглядаємо (ред.) різні області, хатинки і щоб не було пожеж.

Після Харкова авіакадети можливо з’являться в Дніпрі. З кадетами займаються 4 досвічених пілотів. Навчання розпланували на 5 курсів і проводять для груп до півтора десятка учнів.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023