Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У справі Зайцева – Дронов перерва – шукають нарколога

У суді Харкова щодо аварії на Сумській перерва на місяць, як стало відомо Вісті Ньюс. Цей час відвели на розшук нарколога Олени Федірко. Лікар має розповісти про відбір аналізів у водійки Лексусу Олени Зайцевої одразу після ДТП. Пояснити те, чому медичного матеріалу не вистачило для проведення повторного дослідження. Рішення про розшукові дії суддя прийняв після клопотання адвокатів Геннадія Дронова.

Сьогодні ж 7-го серпня в Київському райсуді Харкова фактично закінчили заслуховування експертів, які брали участь у проведенні комплексної судової експертизи. Нагадаємо, її провели окремо по Лексусу та Фольксваген Туарегу. Швидкість обох машин перед зіткненням встановити фахівці інституту імені Бокаріуса так і не змогли. Протягом 5-ти засідань експерти надавали пояснення щодо проведеного аналізу, останньою заслухали фототехніка, яка вивчала відео зіткнення на Сумській. Представники потерпілих і адвокати Дронова залишилися незадоволеними проведенням експертиз і воліли б провести додаткові, натомість захисниця Зайцевої результати не оскаржує. Якщо ніхто зі сторін не заявить про додаткові експертизи чи свідків, в суді заслухають Геннадія Дронова та перейдуть до дебатів. Наступний розгляд справи призначили на 11-го вересня.

Юлія Носатенко, фототехнік Харківського НДІ судових експертиз. ім. М.С. Бокаріуса:

Исходя из того, что автомобиль двигается неравномерно, то есть он меняет скорость в большую-меньшую сторону. В данном случае для установления скорости было недостаточно, невозможно было определить скорость, исходя из того, что из-за неравномерности движения автомобиля.

Юлія Козир, адвокат Олени Зайцевої:

Каждый из экспертов подтвердил свое заключение, дал максимально развернутые разъяснения исследованиям, которые они провели. И исходя из тех данных, которые находятся в материалах дела, исходя из всех данных, получены те данные, которые получены. Иных данных при всем желании кого-либо в этом процессе получить невозможно.

Лариса Матвєєва, представник 3 постраждалих у ДТП родин:
У судовому засіданні, в експертів ми не могли з’ясувати взагалі, яким чином проводилася експертиза, чому не змогли встановити швидкість руху, чому експерт визначала суб’єктивну позицію відеофайлів як розмиті. І як вона зазначила, це її особиста думка.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023