Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

ЗСУ відзначили 26-ту річницю заснування

6-го грудня Україна відзначає 26 річницю заснування Збройних сил. Після довгих років скорочення потужностей ЗСУ та закону від 2013 року про відміну строкової служби, національна армія стала на шлях зміцнення та розвитку тільки після Революції гідності. Тоді поновили призови та взяли курс на реальну контрактну службу. Нині ж міць українського війська доведена зупинкою ворога у ході АТО. Сьогодні в лавах структури залучені майже 250 000 службовців різного рангу. Серед них 54 000 – жінки. Колектив служби новин Вісті Ньюс вітає всіх захисників миру в Україні з професійним святом. Дякуємо вам!

Петро Порошенко, Президент України:
Відроджені Збройні Сили України день за днем нарощують свій бойовий потенціал і свої бойові спроможності. Протягом двох останніх років армію поповнили понад сто тисяч контрактників: близько сімдесяти тисяч минулого року, понад тридцять одна тисяча – в цьому році. Ми відмовилися від часткової мобілізації. І, до речі, хотів би зайвий раз нагадати, що така зміна не стала б реальністю без Мінських угод. На сьогодні створено оперативний резерв військовозобов’язаних чисельністю понад 135 тисяч воїнів з бойовим досвідом, які пройшли фронт і готові, коли що, туди повернутися. Ми якісно покращили забезпечення Збройних Сил України новітніми та модернізованими зразками озброєння та військової техніки. Завтра, я сподіваюсь, Верховна Рада буде голосувати бюджет на 2018 рік, і на армію в цьому бюджеті передбачено 86 мільярдів гривень. Чи могли коли-небудь про це мріяти українські воїни? Ця цифра на 25% більше, ніж поточного 2017 року, з яких п’яту частину бюджету буде використано на озброєння та військову техніку, і це на 34% більше, ніж цьогоріч.

Степан Полторак, міністр оборони України:
Я хотів би сьогодні привітати всіх військових зі святом, з Днем Збройних сил України. Всіх військових, які сьогодні знаходяться на лінії зіткнення, або ті, які забезпечують мир та спокій наших громадян в зоні проведення антитерористичної операції. Я хотів би привітати всіх військових, які з першого дня агресії Росії проти України стали на захист нашої країни, всіх військових, які за покликом серця прийшли і взяли зброю і почали захищати свою країну, військових, які для себе прийняли рішення, що захист своєї країни – головне для кожного з них. Волонтери, добровольці військовослужбовці збройних сил, я дякую вам за те, що ви зробили те, що ви виконуєте кожного дня.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023