Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Злочини ненависті – на КиївПрайді побили кількох учасників

Із 16 по 23 червня у столиці проходить КиївПрайд. Це десятки освітніх, мистецьких, правових заходів і, головне, реальна можливість для ЛГБТ-спільноти відстояти свої права. КиївПрайд було започатковано у 2012 році, і це найбільша в Україні подія лесбійок, геїв, бісексуальних і транс*людей.

Проте щороку учасники КиївПрайд зіштовхуються з гомофобськими нападами. Черговий стався 19 червня, постраждали кілька людей. Один із побитих невідомими в балаклавах – Олег Родіонов Шуригін-Грекалов. Про напад на нього знайомі написали таке:

Сьогодні близько 21:30 група людей у масках напала на молодь, яка йшла з Прайд Хаусу (Izone) KyivPride. Напад стався поблизу одного з магазинів, недалеко від Izone. Невідомі використали перцевий газ, а також повалили одного із хлопців на землю та побили його. Від газу особливо постраждала одна дівчина, молодь викликала швидку і поліцію. Всього постраждало приблизно четверо людей. Зараз вони пишуть заяву до поліції.

Увага! Щойно відбулося побиття одного з найяскравіших представників української фешн індустрії Oleg Rodion Shurigin-Grekalov. Олег з групою друзів поверталися з прем’єри фільму. Скоріше за все, найманці мали команду від кураторів не атакувати біля будівлі Ізоляції, тому простежили за групою до станції метро Контрактова площа, де і відбувся напад. Олег постраждав найбільше всіх  тому що, як ви знаєте він виглядає дуже привабливо та сексуально. Гомофоби сублімують свій гомосексуальний потяг саме в насильство. Також постраждали дві дівчинки, яким розпили слізоточивий газ в очі. Можливо, для того, щоб вони не бачили, яку насолоду отримують нападники під час побиття Олега ногами. Якщо враховувати всі деталі нападу, очевидно, що злочин був скоєний на ґрунті ненависті. Незважаючи на дуже важкий стан, Олег тримається добре та не втрачає оптимізму та бойового настрою…Вочевидь, МВС України та її керівник Arsen Avakov не здатні впоратись с терором та насильством на вулицях столиці.

Організатори КиївПрайд опублікували «Інструкцію з безпеки для відвідувачів та відвідувачок заходів ПрайдТижню в рамках КиївПрайд 2019»:

1. Після заходів прямуйте до найближчого громадського транспорту або, за можливості, викликайте таксі.

2. У метро за потреби змініть декілька ліній, напрямків і потягів. Об’єднуйтесь в групи і разом викликайте таксі.

3. За будь-яких сумнівів або підозр – поверніться у безпечний простір IZONE. Зверніть увагу, чи не йдуть за вами.

4. Якщо ви помітили стеження – не біжіть. Зайдіть в публічне місце – кафе, банк, або магазин і попросіть викликати поліцію, або викличте її самі (102).

5. У разі нестандартної ситуації, зверніться за юридичною допомогою до наших колег з “Українська фундація” правової допомоги за телефоном 050 937 69 79 або 044 280 67 40.

Якщо ви відчуваєте, що вам необхідна психологічна консультація або підтримка, заповніть цю форму https://forms.gle/SSdCfsA3pomzd58X7

Минулого року Марш Рівності минулого року зібрав кілька тисяч людей, і пройшов під гаслом «Країна вільних. Будь собою». Марш 2019 має слоган «Наша традиція – це свобода!»
Цьогоріч на ходу закликають прийти всіх «людей доброї волі, незалежно від сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності». Марш Рівності традиційно є акцією проти насильства та за безпеку для всіх мирних громадян. Він відбудеться 23 червня.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023