Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Жодного реваншу не буде, все буде Україна! – Жадан підтримав волонтерський намет у Харкові

Не чіпати намет, а запалювати рок. У Харкові просто неба відбувся концерт на підтримку волонтерського намету «Все для перемоги». Тільки за останній місяць пункт на площі Свободи міська влада пробувала прибрати через дві судові інстанції, а невідомі прагли спалити. Свою підтримку волонтерам виказали українські митці: гурт Жадан і собаки та письменниця Марко Терен. Близько 2 тисяч людей прийшли підтримати серце східноукраїнського супротиву.

Save для перемоги – сказали українські музиканти. У Харкові кілька тисячним концертом підтримали волонтерський намет на площі Свободи. За 2 години біля жовто-блакитного пункту виростає сцена і звучить рок від гурту Сергія Жадана.

Музикант і письменник у Харкові ледь не проїздом. Вуличний концерт грає після Донбасу і перед Швейцарією.

Сергій Жадан, лідер гурту «Жадан і собаки»:

Ми музиканти висловлюємо солідарність із нашими волонтерами, з людьми, які 5 рік тут нам всім харків’янам нагадують – тут в Україні триває 5 рік війна, що частина українських територій окупована, що війська агресора знаходяться в Донецьку і Луганську. І мені здається, що прибирати цей намет – це свідомо нехтувати правами громадян. Мені здається, це неприпустимо.

 

Намет стоїть на площі Свободи майже 5 років. За травень його намагалися прибрати петиціями та через суд. В ніч на 20-те травня підпалили невідомі, не зважаючи на сплячих людей усередині. Але вже ніщо тут не нагадує про пожежу. За добу ремонт, а волонтерський рух тільки активізувався.

Борис Редін, активіст, який опікується наметом:

Діяльність бурхлива, людей постійно багато, збираємо різні підписи, плетемо сітки. Намет – не просто, як хтось хоче представити його меморіалом,  він діючий, він живий. Він фактично є частиною інформаційної боротьби.

Одним з ініціаторів концерту став Василь Рябко. Лідер харківського гурту Папа Карло кілька років грає військовим. Говорить, на Донбасі були й траншеї, і плаци. Тепер їхній рок як супротив просто неба посеред Харкова.

Василь Рябко, музикант:

На фронті точно таких сцен не буває. А тут нормальна. Ми планували з Сергієм трохи іншу акцію, таку мистецько-літературну, але вирішили робити саме тут рок-концерт, через події, які відбулися з наметом, через його підпал.

Митці готові повторювати акцію. На захист намету вже стала харківська музика і вірші Марко Терен.

Марко Терен, письменниця:

Наша задача – зберегти цей намет, тому що він нагадує нам про близькість кордону. Він нагадує нам, що наше місто – це східне місце, яке наступне. Ми не хочемо бути наступними.

За 2 години концерту імпровізована зала збирає 2 тисячі глядачів.

Микита, харків’янин:

Надо, чтобы больше людей выходило, показывало – да, мы есть!

Владислав, харків’янин:

Я пришел поддержать наш намет – палатку, которая здесь стоит. Посмотреть на людей, которые пришли – кто эти люди, сколько нас будет.

Сергій Жадан, харків’янин:

Жодного реваншу не буде, жодного відкату не буде. Все буде Україна!

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023