Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Житло для військових АТО на Харківщині

У Харківській області продовжує діяти програма співфінансування для придбання житла бійцями АТО, як стало відомо Вісті Ньюс. Наразі 61 боєць вже скористався пропозицією, за умовами якої родина сплачує 60% від суми. Решта – на плечах бюджету. У 2017 на її реалізацію спрямували 13 млн грн, стільки ж планують дати й в 2018-му. Про щасливе очікування входин у нову домівку переселенця та військового – розкажуть Вісті.

Павло родом із Макіївки. У 2014 він вивіз родину до Харкова. І за рік переселенець пішов захищати свою країну. Разом із бригадою утримував напрямок від Зайцевого до Золотого. Демобілізувався 27 жовтня 2016 року. Згадує, одразу став на облік на житло, адже з дружиною та дворічною дитиною знімають квартиру. Військовому запропонували взяти участь в обласній житловій програмі – 60 на 40%.

Павло Помисов-Несмеянов, демобілізований військовий, переселенець:
Нам дали документы на квартиру в уже почти построившемся доме. На тот момент, когда я заплатил за него 11 800, то есть 12 тысяч долларов – это 60%, там уже был построен 5-тый этаж из 9.

Павло Помисов-Несмеянов, демобілізований військовий, переселенець:
Ездили, ходили, смотрели, сделали фотографии, отправили дизайнеру, там что-то девочка рисует. Ну, так нормально получается. Есть соседи у нас тоже наши атошники.

Родина сподівалася зустріти новий рік у новому на вулиці Ньютона, але там наразі лагодять комунікації. Тож входини відклали на весну-літо. Сім’я атошника серед перших 28 родин у Харкові, що скористалися програмою цього виду кредитування. Вони придбали 2-кімнатну квартиру.

Павло Помисов-Несмеянов, демобілізований військовий, переселенець:
Ждем, наверное, год. Но год нам, грубо говоря, безразличен, потому что когда нам в 2016 году на новый год сказали – вот ваши ключи, вот ваши документы, мы поняли, что все надежды оправдались, нам Харьков дал второй шанс.

Наразі в Харківській області 61 учасник АТО придбав квартиру саме за таких умов – 60 на 40%. У поточному році на її фінансування спрямували 13 млн грн. Учасники мали змогу обирати квартири у 18 новобудовах, які знаходяться на фінальній стадії зведення. На 2018 запланована така ж сума.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023