Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Жінка на часі – 8 березня у Харкові відбувся Марш Жіночої Солідарності

“Жінка на часі” – у Харкові 8 березня відзначили маршем за права. Пів тисячі містян пройшли центром. Акцію проводять уже вп’яте, і щороку вона стає більш масовою. Центральна вулиця зарясніла сотнями плакатів “Бог – це вона”, “Рівність прав для всіх” і “Мама терпіла, а я не буду”.

Анна Шаригіна, організаторка Жіночого маршу:
Ми говорили до цього про безпеку, про економічну рівність зокрема. Ми говорили про жінку в місті, і от цього року – це жінка на часі.

Катерина та Володимир, родина Шутальових:
Важно, чтобы женщины имели равные права. Я много сталкиваюсь по своей работе с женщинами, пострадавшими от домашнего, гендерного насилия – я не хочу такого для своих дочерей. Я хочу, чтобы мы жили в равном и справедливом мире.

Світлана Рижикова, учасниця Жіночого маршу:
Я на собі це знаю, що жінки оплачуються менше. За замовчуванням. Не тому що вони погані, їх визнавали як спеціалістів, за замовчуванням. Ще з радянського союзу оплата менше. Рівноправність у здобутті посад, завжди перевага надавалася чоловіку.

 

Ходу супроводжували 4 сотні поліцейських і нечисленний марш напротивагу, 2 десятки молодиків виступили за так звані сімейні цінності та збиралися “засватати” колону.

Андрій Несміян, представник ГО “Традиція і порядок”:
Вони намагаються розсварити чоловіків і жінок за допомогою міфів аля патріархальне насилля, патріархат, культура згвалтування і так далі. Як на нашу думку, у світі завжди перемагає любов. сьогодні тарийшли, щоб послати цілу колону феміністок.

Традиційно одним із лозунгів березневої ходи стала вимога ратифікувати Стамбульську конвенцію за боротьбу з домашнім насильством і насиллям над жінками. Своєю акцію учасники закликали жінок не боятися нічого та дати їм натхнення пробувати себе у всьому.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023