Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Жертви криги – у Харкові росте кількість постраждалих

У Харкові росте кількість постраждалих від падіння бурульок чи крижаних мас, які зриваються з дахів, як стало відомо Вісті Ньюс. Днями до реанімації привезли харків’янку, що випала з балкона. Жінка збивала кригу з піддашшя. Тільки за добу поліції вдалося встановити особу постраждалої.

Дивом вижила. Жінка випала з балкона 5-го поверху, коли збивала з нього бурульки. Це офіційна версія слідства. Постраждалу без свідомості знайшли на землі перехожі.

Олена Котелович, спікер відділу моніторингу Немишлянського відділу поліції:

На даний час вона перебуває в лікарні. Лікарі оцінюють її стан як важкий. За даним фактом було відкрите кримінальне провадження за ч. 1 статті 115 “умисне вбивство” з приміткою “нещасний випадок”.

Особу жінки встановили тільки на другу добу після падіння. 65-річна харків’янка мешкала у квартирі з сусідами. Після падіння жінку відразу доправили до реанімації із чисельними травмами. У неї травма голови, відкритий перелом лівого передпліччя, рвана рана губи та забої. Місцеві пригадують, у день інциденту дах був зарісший кригою. Зараз тала вода протекла у квартири до третього поверху.

Тарас, сусід постраждалої:

Вроде бы делали замену труб самих сточных, а вот желоба не меняли. Там лед скапливался, ничего не стекает и, видимо, женщина, с которой это случилось, пошла это решать. Никто не хочет ничего чистить, не менять.

Це не перша жертва льоду в місті. За час відлиги на людей на вулиці вже кілька разів падали багатокілограмові брили. 4-го лютого крижаний шмат впав на молодика, що заходив у під”їзд.

Молодик отримав гостру закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, множинні рвані рани обличчя та голови.
А 18-го січня в центрі Харкова через падіння бурульок в операційну відвезли жінку. Зоя разом із подругою йшла святкувати її День народження. До торта справа так і не дійшла – на голову харків’янці впала крижина.

Зоя Масловська, опинилася в лікарні через бурульку:

Целилось мне в голову, просто я рефлекторно подняла руку и прикрыла голову. Это меня и спасло. Я даже подумать не успела, как это произошло. Последнее, что я слышала, это шорох. Я понимала, что ползет эта льдина, но я не понимала, в какую сторону от нее бежать.

Жінка втратила свідомість, наслідками удару стали закрита черепно-мозкова травма, забій грудної клітини та перелом.

Изначально то было вот так: вот переломанные кости на кисти и вот лучевая.

У мерії інформують, що бурульки та налідь із будинків щодня знімають близько півтори сотні промислових альпіністів. Але повідомлень про інциденти з падіннями криги цьогоріч вже встановили рекорд – стільки випадків, де травмувалися люди чи страждало майно, не було за кілька попередніх років разом. За останні дні лід розтрощив кілька балконів, дахівки кав’ярень і припарковані машини. А 3 лютого крига взагалі обірвала з будинку газопровід, лишивши без газу житловий будинок. За більшістю фактів постраждалі збираються подавати до суду на комунальників.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023