Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Зеленський прибув на Харківщину через вирубки столітніх дубів – збитки на понад 80 млн

80-мільйонні збитки від незаконної вирубки лісу виявили на Харківщині. І за прогнозами експертів, шкода може збільшитися до 200 мільйонів. Під сокиру пішли столітні дуби в лісах під Харковом. Вирубували та продавали деревину, прикриваючися санітарною чисткою. До поліції звернувся директор лісгоспу, який наприкінці червня повернувся з декретної відпустки та побачив, що накоїли «чорні лісоруби».

Чиновник звинувачує у порубках ексочільник обласного лісгоспу та нового кандидата на цю посаду. В ніч на середу невідомі спалили машину заявнику, той переконаний – він завадив лісовій мафії.

Поліція вже відкрила кілька кримінальних проваджень. Сьогодні у справу зі знищенням лісів втрутився президент. Володимир Зеленський проінспектував ліс з повітря, заслухав правоохоронців і пообіцяв низку звільнень, якщо винних у вирубці понад 8 000 кубів здорового лісу не знайдуть.

Руслан Чагаровський, директор ДП “Жовтневе лісове господарство”:

Ми провели десь біля тисячі гектарів ревізію масивів Жовтневого лісового господарства. Виявили 81 мільйон гривень збитку. Цей збиток буде рости, тому що в нас 48 тисяч гектарів лісу і ми його весь ще не обстежили.

Дмитро Грінчак, Заступник начальника Чугуївського ВП:

Следственно-оперативной группой были зафиксированы 5 автомобилей в которых находились вырубленные деревья. На месте сотрудники лесхоза предоставили часть документов, но так же было установлено, что не все деревья имели положенный штрих код который должен находиться при выезде с участка вырубки.

Володимир Зеленський, президент України:

Є люди в державі, які, скажімо так, пов’язані з кришуванням цього бізнесу. Я вас дуже прошу, будь ласка, зверніть на це увагу. Тому що якщо ми будемо звертати на це, якщо ми отримаємо якусь додаткову інформацію, ми зрозуміємо, що ви цього не робите, нам доведеться шукати інших людей.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023