Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Здавати на права під прицілом камери. В Україні тестують нові правила складання іспитів для водіїв

Здавати на права під прицілом камери. В Україні тестують нові правила складання іспитів для водіїв. На відео записують, як учень “відкатує” маневри на навчальному майданчику, і як їздить містом. Поки бажаючі отримати посвідчення мають право відмовитися від зйомки. Але щойно це стане законом, відмова від камери обернеться відмовою в правах. Наразі 60% майбутніх водіїв просять їх іспит не знімати.

Олександр “накатав” за кермом 20 годин. Теорію вже склав, лишилося довести, що і практика йому під силу.

Олександр Рибалко, планує складати іспит на камеру:

Экзаменационные моменты мы все с ним прошли. В принципе, единственное, габариты немножко чувствую плохо. А так, в принципе, готов.

Для новоспеченого водія в день іспиту одразу 2 стреси: у Харкові вперше за місяць ожеледиця, а маневри пропонують знімати на камеру.

Олексій Богдан, адміністратор сервісного центру МВС в Харківській області:

Это наш видеорегистратор. Он снимает улицу, снимает салон автомобиля – конкретно здающего. Мы садимся, начинается экзамен, включается камера. Соответственно, когда заканчивается экзамен, камера выключается.

Водій, інструктор і відео наглядач. Так із 24 грудня в усій Україні складають іспити на права. Поки від здачі під запис можна відмовитися. Саме так у Харкові і роблять понад 60% майбутніх керманичів.

водійка, відмовилася від зйомки тесту:

А зачем это? Ты и так волнуешься – первый раз сдаешь экзамен.

Нововведення впровадили заради прозорості іспитів. Відеофіксація унеможливлює корупцію та дає можливість тому, хто не склав тест, оскаржити результати. Так працюють у США та Європі. Цьогоріч і в Україні планують зробити зйомку іспиту обов’язковою.

Денис Бакумов, начальник Регіонального сервісного центру МВС в Харківській області:

Человек, отказавашийся, не сможет быть допущен до сдачи теоритического и практического экзамена.

Олександр, поки тренується перед іспитом, двічі встигає передумати, чи здавати йому під камеру.

Олександр Рибалко, планує складати іспит на камеру:

Наверное, все таки уже с камерой. Как-то понял, что ничего особо страшного нет. Так что будем сдавать с камерой.

В Україні вже оснастили камерами 440 машин. На Харківщині таких 9. Поки нову систему тестують, відео іспиту берегтимуть 10 днів, надалі час збільшать. Дату остаточного запуску відеофіксації у МВС ще не називають.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023