Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Замість допомоги – тортури: У Харкові закрили так званий «реабілітаційний центр»

У Харкові прокуратура припинила діяльність так званого «реабілітаційного центру», як стало відомо Вісті Ньюс. Заклад працював під виглядом благодійної діяльності у Немишлянському районі. Його організатору, 35-річному чоловіку, вже затвердила підозру в незаконному позбавленні волі та катуванні більш ніж двох осіб. За даними слідства, підозрюваний разом зі спільниками доправляв людей до центру проти їх волі. «Пацієнтів» утримували силою й погрозами. У людей відбирали особисті речі, гроші й мобільні телефони, фактично позбавивши можливості викликати допомогу.

Замість допомоги - тортури: У Харкові закрили так званий «реабілітаційний центр»

Далі людей зачиняли у винайманому приватному будинку. Вони не могли самостійно залишити будівлю та мали виконувати встановлені організаторами центру правила. У разі непокори чи спроби втечі їх били, не випускали на прогулянки, насильно тримали в холодній воді чи холодному приміщенні тощо. Правоохоронці звільнили з «полону» 25 осіб, серед них трьох неповнолітніх, це дівчата 15 та 17 років та 17-річний хлопець. Організатору центру загрожує до 10 років позбавлення волі. Слідством також встановлюються інші особи, що можуть бути причетні до скоєння злочину.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023