Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

З початку 2019 року українці купили більше QR-квитків на транспорт, ніж за весь минулий рік

За неповні 6 місяців 2019 року українці купили 3 млн 400 тисяч електронних QR-квитків на проїзд у міському транспорті, що перевищило кількість QR-оплат проїзду за весь минулий рік. Як повідомив заступник керівника напряму платежів і переказів ПриватБанку Артем Фесько, всього за час роботи цієї технології в Україні, через Приват24 і QR було оплачено 8 млн поїздок в міському транспорті.

Оплата проїзду по QR сьогодні найбільш затребувана в порівнянні з іншими технологіями безконтактної оплати проїзду в міському транспорті, – зазначає Артем Фесько. – Поки що це єдина технологія оплати проїзду із замкнутим контуром, тобто коли пасажир зрозумілим чином може оплатити проїзд, а контролер або кондуктор може перевірити оплату конкретного пасажира.

Сьогодні найдоступніша в Україні технологія електронної оплати проїзду за допомогою смартфона і QR-коду працює в громадському транспорті 21 українського міста. Для оплати проїзду QR-кодом потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 ПриватБанку і відсканувати зображення на стікерах, розміщених в салоні транспорту. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде “закомпостувати” в смартфоні і показати кондуктору або контролеру. Банківська комісія за використання QR-коду відсутня, пасажири оплачують тільки вартість квитка.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023