Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Юрія Абакумова суд визнав винним

Красноградський районний суд визнав Юрія Абакумова винним. Екс-депутата Красноградської райради від Партії Регіонів звинувачували у незаконному зберіганні зброї, як з’ясували Вісті Ньюс. Протягом 2-х років за перебігом засідань спостерігали й громадські активісти, адже на початкових етапах чоловіку інкримінували та сепаратизм. Абакумова засудили до позбавлення волі, але він вийшов на свободу, бо свій термін вже відбув.

Після майже 2-х років судів як на рівні району, так і апеляцій, у справі Юрія Абакумова поставили крапку. 30 листопада Красноградський районний суд виніс вирок колишньому депутату районної ради.

Павло Гусар, голова Красноградського районного суду:
Суд засудив Абакума Юрія Миколайовича визнати винним у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 263 ККУ та призначити йому покарання з застосуванням ст. 69 КК та призначити йому покарання нижче від найнижчої межі встановленої санкцією даної статті у вигляді строком на 1 рік і 11 місяців.

Абакумова визнали винним у незаконному зберіганні зброї. Нагадаємо, що на перших розглядах чоловіку інкримінували та посягання на територіальну цілісність України. Але звинувачення за 110 статтею ККУ було відкинуте з формулюванням брак доказів. Свою провину незважаючи на вирок Юрій Абакумов не визнає:

– Апеляцію подавати будете?
– Конечно.
– Ви себе не вважаєте винним досі?
– Відкидаю.

На всіх етапах за судами спостерігали активісти. Наголошують, вирок став символічним для всієї країни, але так само є і суперечливим.

Ярослав Марченко, громадський активіст:
Хочу выразить благодарность судье за обвинительное заключение, но все-таки, мне кажется, маловато. 1 год 11 месяцев – это несколько мало. Все, кто продал свою душу и стали на путь войны с народом Украины, каждый должен знать о том, что наказание настигнет всех.

Юрій Абакумов вийшов на свободу. Відповідно до так званого “закону Савченко” він своє покарання відбув, більше того навіть відсидів більше, ніж присудили.

Павло ГусарЮ голова Красноградського районного суду:
Зарахувати Абакумову в строк покарання строк попереднього ув’язнення із розрахунку 1 день попереднього ув’язнення за 2 дні позбавлення волі. Абакумова Юрія Миколайовича від відбування призначеного покарання звільнити, так як відбутий ним в межах даного кримінального провадження строк попереднього ув’язнення вже перевищив фактично призначене основне покарання.
Нагадаємо, що цей судовий процес і низка інших почалися з лютого 2015 року, коли СБУ затримали 7 осіб, підозрюваних в участі у бандформуваннях бойовиків. Справи щодо них закінчилися так само як і в Абакумова, свій термін вони відсиділи в СІЗО.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023