Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Ялинка на тисячі 392-х колесах. У Харкові побили рекорд України

Ялинка на тисячі 392-х колесах. У Харкові побили рекорд України – там сформували автомобільне новорічне дерево. Стовбур, гілки і святкову зірку – на все пішло 348 машин. Щоб створити фігуру, знадобилося 7 годин і велетенська парковка. З повітря дерево виглядає дуже ефектно.

Велетенська та сяюча. Такою вийшла авто ялинка від харківських водіїв.

Будували фігуру до 11-тої ночі п’ятниці. Регулювальникам довелося влзти на дахи авто.

Ребят, с правой стороны – машинку ставим задом наперед.

Сергій, регулювальник авто ялинки:
4 часа уже собираем елочку. Уже собрали 300 машин. Мы планируем набрать 400.

Організатори більше тижня готувалися до приїзду машин. Спочатку розробляли фігуру на папері, далі шукали парковку, що вмістить їх “дерево”.

Антон Макаров, організатор авто ялинки:
У нас снега нет, хоть что-то хочется праздничного, автомобильного. Разъезжаться, я думаю, они будут очень долго, также как и строим. Постараемся, чтобы все культурно разъехались.

Водії до справи теж підійшли з креативом. Автоколона збоку схожа на блискучий маскарад. Мінімум – на машинах гірлянди, максимуму немає. Тут і солодощі в салоні, і навіть скелети в ліхтариках на дахівках.

Сергій, автомобільний Дід Мороз:
У меня Волга 21, 69 года. В этом году ей 50 лет. Тут вот Санта Клаус догоняет с подарочками. Олени все под капотом. Двигают мою колесницу.

Ігор, їздить Харковом із ялинкою на капоті:
Ехать с ней прекрасно! Ничего вид не закрывает, грубо говоря, стандартный кенгурятник на автомобиле, который все ставят. Безопасно все. Люди тебе машут, приветствуют, бибикают. Замечательно, я очень доволен. Я второй год так езжу. Была на крыше побольше, в этом году елочки подорожали.

Українські міста вже кілька років передають один одному ялинковий рекорд. Харків кинув виклик Запоріжжю.

Артем, один із учасників акції:
Мы решили побить Запорожье – у них 270 машин, по-моему. Макеевка вчера делала свою елочку. Но мы их уже переплюнули.

Ольга, Христина та Аліна, глядачки:
Рекорд хочется побить и не только Запорожья, но и Питера. Замахнуться на 500!

Із рештою, на роботу йде 7 годин. Останні гілки формують менш досвічені керманичі. Сюди легше в’їхати. Богдан за кермом всього 2 місяці. Щойно остання машина паркується, водії вмикають фари. І в Україні засяяла нова авто ялинка. У ній 348 авто. І це рекорд. Щоправда, неофіційний. Не знайшли спонсорів і коштів на реєстрацію свого нацдосягнення. Проте водії від того не переймаються, кажуть, рекорд є, і це їх подарунок країні.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023