Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Як пікетували харківські євробляхери – всеукраїнська акція за розмитнення

У півсотні міст України власники машин іноземної реєстрації вийшли з пікетами на траси, як стало відомо Вісті Ньюс. Їхня акція спрямована на зменшення вартості розмитнення так званих “євроблях”. У Харкові пікет пройшов одразу на двох виїздах із міста. Організатори не виключають, що їхні дії стануть безстроковими.

У Харкові власники так званих “євроблях” влаштували акцію одразу на двох виїздах із міста: у напрямку Києва та Донбасу. Автомобілісти частково перекрили рух – звузили 4 полоси до двох. На околиці Пісочина зібралися більше 3 сотень машин і півтисячі учасників із плакатами та прапорами.

Костянтин, власник машини на єврономерах:

Цель акции – добиться доступной растаможки, нормальных тарифов, нормальных условий, чтобы мы остались на своих машинах. Это моя машина, я на ней вожу свою дочь-инвалида, у меня вариантов нет. У меня на лечение уходят большие деньги, а тут еще акциз сумасшедший.

Мітингарі вимагають відмінити коефіцієнт віку в розрахунку вартості акцизу на машину – щоб розмитнення автівки стало меншим для дешевших.

Роман Старченко, голова філіалу Авто Євро Сила Харків:

Сегодня, утром должны вынести на повторное голосование эти 2 законопроекта и в зависимости от того, как их проголосуют и как к ним отнесутся власти и будет зависеть время нашей акции.  Нина Южанина покупает свой Mercedes и платит 30%, а человек, который купил Passat или какую-то другую машину за 2 000 платит 100, а иногда 120%.

“Скоро на дірявий віз ви на кладете акциз”. Такими гаслами обклеїли свої машини власники “євроблях”. Люди ходили пішохідним переходом, зупиняючи рух.

Артем, власник машини на єврономерах:

Цена 500 евро – цена велосипеда. Я вот велосипед здесь в Украине себе купил. Так как занимаюсь велоспортом за 500 евро. Вот, пожалуйста, я пригнал себе машину за такую же цену. Купить ее здесь за 6-7 тысяч я просто не в состоянии. У меня зарплата составляет 4 000 грн.

Участь в акції взяли навіть власники машин української реєстрації. Чому – пояснює один із харків’ян.

Максим, власник машини на українських номерах:

Я тоже хочу кататься, ездить по Украине на нормальной машине и по нормальным дорогам, которые у нас сейчас есть. И те акцизы, которые сейчас вводят, по мне, это просто “здирництво”, как говорится.

Частина водіїв, які проїжджали крізь колону з єврономерами, все ж підтримують акцію.

Євген, водій:

Я не против всех таких акций. Это правильно, что делают, но я считаю, дорогу надо перекрывать чиновникам. Чтобы чиновники не могли попасть на работу, а необычные люди. Чтобы до них наконец доходило. Чтобы были дешевые машины наконец, а не в 134 раза дороже, чем должно быть.

Після півгодини акції поліція організувала об’їзд мітингарів, але якщо на чугуївській трасі це зробити було важче, тож на іншому виїзді з міста не обійшлося без інцидентів. Там водій рушив на минаючих, що ходили переходом. Його витягли з автівки та побили. Бійку розтягли поліцейські. Чоловік заяв до поліції на місці не подав.
Акцію учасники обіцяють зробити безстроковою.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023