Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Як обрати сімейного лікаря?: У рамках реформи медицини

Перший заступник голови Київської міської держадміністрації підписав декларацію зі своїм лікарем, якого він обрав у рамках початку національної кампанії реформування першої ланки медицини, як стало відомо Вісті Ньюс. Своїм прикладом чиновник надихає українців, теж визначитися з сімейним лікарем. Тільки в Києві працюють 1370 лікарів, з якими можна укласти декларацію. Перший крок в обранні – це запис до лікаря через електронну систему, по телефону або візит на прийом без запису. Нагадаємо, що терапевт може підписати декларації із 2000 пацієнтів, сімейний лікар із 1800, а педіатр – із 900 маленькими пацієнтами. Тим, хто тільки думає зробити вибір, фахівці радять зважати як на кваліфікацію медиків, так і на територіальну доступність до нього. Для підписання декларації з лікарем необхідно мати із собою паспорт та індивідуальний податковий номер.

Микола Поворозник, перший заступник голови КМДА:
У місті вже було зареєстровано близько 10 тисяч декларацій між пацієнтами й сімейними лікарями. Те, що задекларовано Міністерством охорони здоров’я, це 1 липня 2018 року. До цього часу мають бути підписані всі декларації.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023