Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Висота маршала Конєва стала місцем урочистого святкування Дня захисників України на Харківщині

14 жовтня – день, коли в Україні відзначають одразу кілька важливих свят. День козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці, що оберігає українських воїнів, і від 2015 до цих дат приурочили державне свято День захисників України.

Головним місцем святкування для всієї Харківської області став меморіальний комплекс Висота маршала Конєва. Ця локація історично значуща для всієї України – тут в 43-му році був розташований штаб командування Степового фронту і звідси керували визвільною операцією Харкова. Традиційно на меморіал приїздять, щоб покласти квіти. Щоб схилити на мить голову в пам’ять про людей, які віддали своє життя заради волі.

Зазвичай на меморіальний комплекс приїздять тисячі людей. Але цьогоріч через карантин заходи провели не так масово, але все одно символічно та яскраво. Для всіх, хто лишився вдома, День захисників України все одно став доступним – департамент культури та туризму Харківської облдержадміністрації провів онлайн трансляцію свята. Присутні та онлайн глядачі побачили театралізоване шоу на схилах меморіального комплексу: сучасна музика, рок виконавці, козацький ансамбль, юні та досвічені артисти.

Меморіальний комплекс Висота маршала Конєва в 2020-му відзначив 2 ювілеї: 55-річчя заснування самого комплексу та 15-річчя музею. До цих дат тут оновили музейну експозицію. Працівники музею бережуть історію перемоги минулої війни для нащадків, які знову вимушені виборювати свою землю в окупантів. За почесну працю колектив нагородили відзнаками.

На околицях Солоницівки після анексії та окупації частини України ветеранів Другої світової і бійців сучасної війни вшановують кілька разів на рік 8 і 9 травня, і звісно, 14 жовтня. Дякувати воїнам – це одна з запорук міцної та людяної держави, переконаний 95-річний волонтер і воїн минулої війни Ігор Малицький.

Пам’ятне святкове дійство можна побачити і в записі на сайті Департаменту культури та туризму ХОДА.
А відвідати оновлений музейний комплекс може кожен бажаючий у робочі дні закладу. 

 

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023