Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Вибори у Харкові: Не завжди доступна доступність для маломобільних груп населення

На території міста Харкова діють 611 виборчих дільниць. І лише на 43 з них «потреба у встановлені пандусу на вході до будівлі відсутня». Повідомляє Юрій Чумак у Facebook.

Таку відповідь отримав громадський омбудсмен із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА в Харківській області Юрій Чумак на свій запит до Харківської міської ради щодо створення можливостей для кожного виборця реалізувати своє конституційне право голосу.

Також надана інформація про 150 дільниць, які розташовані в Харкові на 2-му поверсі приміщень. Що, звісно, ускладнює доступ до них представників маломобільних груп населення

У Московському районі таких виборчих дільниць 50, у Немишлянському – 20, у Слобідському – 19, в Індустріальному – 14, у Київському – 28, у Новобаварському – 8, у Холодногірському – 11, у Шевченківському – 18, в Основ’янському – 9.

Нагадаємо, до маломобільних груп населення відносяться не тільки люди з інвалідністю, але й вагітні жінки, діти до 7-ми років, особи, які супроводжують малолітніх дітей, люди поважного віку; люди з постійними та/або тимчасовими функціональними порушеннями (фізичними, сенсорними, психічними, розумовими), люди, які отримали тимчасову травму або хворіють тощо.

Отже, органам місцевого самоврядування у Харкові слід подбати про те, щоб оснастити ВСІ виборчі дільниці (тим більше, що розташовані вони здебільшого у школах, клубах та інших комунальних установах, які часто відвідуються представниками маломобільних груп населення) пандусами. А також потурбуватися, щоб дільниці розміщувалися виключно на 1-х поверхах приміщень, аби забезпечити до них інклюзивну доступність для всіх верств населення.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023