Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Всесвітньо відомий фізик Стівен Хокінг помер у віці 76 років

Стівен Хокінг  помер мирно, зранку середи у своєму будинку в Кембриджі, як стало відомо Вісті Ньюс. Професору Хокінгу належить теорія, що чорні діри малої маси втрачають енергію, випускають випромінювання по своєму горизонту подій, і, врешті-решт, “вмирають”. Випромінювання, на знак наукових досягнень фізика, отримало його ім’я. Він написав кілька популярних наукових книг, включаючи «Коротку історію часу» (1988 рік).
У віці 22 років професору Хокінгу прогнозували лише кілька років життя після діагностики рідкісної форми моторних нейронів. Хвороба залишила його в інвалідному візку, і він не міг говорити без голосового синтезатора.
У 33 Хокінга прийняли в Лондонське королівське суспільство (так називають академію наук), ще через п’ять років він стає професором одного з Кембриджських коледжів, з яких, власне, і складається знаменитий університет.
Відкриття, яке зробило Стівена Хокінга знаменитим:
Завдяки його роботі з математиком сером Роджером Пенроузом він продемонстрував, що загальна теорія відносності Ейнштейна передбачає простір і час матиме початок у Великому вибуху та закінчення в чорних дірках.
Вчений отримав популярність поза академічним світом і з’явився у кількох телевізійних передачах, включаючи Сімпсонів, Червоного карлика та Теорію Великого Вибуху. Він відзначився, як на телебаченні, так і на кінофільмі. Життя Хокінга стало сюжетом фільму “Всесвіт Стівена Хокінга”, за роль в якій актор, що втілив фізика на екрані, Едді Редмейн, був удостоєний в 2014-му році премії “Оскар”.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023