Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Вранці 5 лютого росіяни обстріляли центр Харкова: під ударом житлові багатоповерхівки і університету Бекетова

О 8 ранку 5 лютого росіяни нанесли 2 удари по центру Харкова. Одна з ракет ударила під стіни житлової багатоповерхівки. Поранені троє мешканців: в усіх легкі травми. Десяток будинків у старій частині міста постраждали.

Ірина, родичка постраждалої:

Бвбушка в шоке, она еле ходит, поэтому ее пришлось на носилках выносить. Ну, живая, и слава богу, она как раз здесь была, тут все посыпалось, а так у нее нет травм. Она в шоке, конечно. Вот это ее кроватка. Это хорошо, что на встала и пошла в ванную. Кровать засыпало просто. Не знаю, чтобы с ней было, если б тут была. Квартира полностью уничтожена. Вы ж видите, да. Я не знаю, что мы будем делать.

Друга ракета розбила кілька корпусів Харківського нацуніверситету міського господарства імені Бекетова. У центральній будівлі зруйнували кілька поверхів.

Євген Василенко, речник Управління ДСНС в Харківській області:

Одна з ракет влучила в навчальний заклад, в будівлі частково зруйновані конструкції 5-го і 4-го поверхів. Сталася пожежа на площі 50 кв м. Її оперативно загасили. Також ракета влучила безпосередньо біля фасаду 4-поверхової житлової будівлі. Під завалами нікого не було. Загалом постраждали на дану хвилину за даними екстренної медичної допомоги, 4 чоловік, це легкі ушкодження. Декому була надана допомога на місці, декого довелося госпіталізувати.

Це вже другий удар по цьому ВИШу. Поранений охоронець.

Володимир Бабаєв, ректор Харківського нацуніверситету міського господарства імені Бекетова:

На жаль, всі корпуси постраждали. Бо другий удар зі іншої сторони пошкодив всі наші будівлі: вікна, двері, обладнання. Адміністративний корпус, де всі працювали, це серце університету, теж серйозно постраждав. Ну, що я хочу сказати, ми витримали перші удари, витримаємо і цей.

Попередньо, по Харкову росіяни ударили з С-300, випущеної з бєлгородщини.

Ганна Черненко, Володимир Павлов. Вісті

 

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023