Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

“Впораюся сама”: У Харкові відбудеться інтерактивна ремонтна майстерня для жінок (10.03)

Ремонтувати крани й іншу сантехніку, замінювати вимикачі чи розетки та здійснювати інший дрібний, але важливий домашній ремонт навчаться учасниці безкоштовної інтерактивної майстерні “Впораюся сама”. Перше заняття майстерні відбудеться 10 березня о 13.00 (центр Hillel, площа Конституції 1) у межах Тижня Жіночої Солідарності. Авторка воркшопу – селф-мейд майстриня Анастасія Бикова.
Участь у воркшопі безкоштовна, але кількість учасниць обмежена, зареєструватися можна за посиланням

До участі запрошують жінок та дівчат будь-якого віку і з будь-якими навичками ремонту. Хтось матиме справу з інструментами вперше, хтось, навпаки, прокачає вже існуючі вміння і навчиться більш складним речам.

Є купа дрібних побутових робіт, які у нас традиційно вважаються «чоловічими», — вважає волонтерка та адміністраторка проекту «Впораюся сама» Єлизавета Коротяєва. — Через це жінки часто або не думають про те, щоб навчитися робити ці речі самостійно, або ж не мають можливості навчитися, бо таких курсів практично не існує. А вміти самостійно полагодити кран або вимикач – це незалежність, упевненість у стресових ситуаціях, швидкість.

Єлизавета вважає: коли жінка, що постійно або тимчасово живе сама викликає майстра, а майстри на виклик – переважно чоловіки, вона може почуватися некомфортно та незахищено. Та й вартість таких послуг не завжди адекватна

Самостійно здійснювати елементарні ремонтні роботи вдома не просто можливо, а ще й легко та весело, впевнені організаторки. Учасниці воркшопу вчитимуться на реальних об’єктах: майстрині підготували не макети, а справжню сантехнику та електичні пристрої.

Час зруйнувати стереотипи про залежність жінок від чоловіків у побуті, — говорить координаторка і майстриня проекту «Впораюся сама», Анастасія Бикова. — Захід може бути корисним навіть для жінок, що не збираються самостійно нічого ремонтувати вдома, але хочуть навчитися оцінювати масштаби лиха, не губитися в складних ситуаціях, розмовляти з фахівцями на рівних.

Інтерактивна майстерня – частина проекту Тиждень Жіночої Солідарності, котрий цього року триває майже весь березень і складається з низки лекцій і дискусій, концертів та воркшопів і, звичайно, щорічного Маршу Жіночої Солідарності. Цього року події об’єднані темою “Місце жінки всюди”. Соціальний проект реалізується вже п’ятий рік поспіль.

Інтерактивна майстерня проводиться Громадською організацією «Харківське Жіноче Об’єднання «Сфера» за фінансової підтримки Українського жіночого фонду. Відповідальність за зміст несе Громадська організація «Харківське жіноче об’єднання «Сфера». Інформація, яку представлено, не завжди відображає погляди Українського жіночого фонду.

Довідка:

Тиждень Жіночої Солідарності — щорічний освітній проект, що реалізує ГО «Харківське Жіноче Об’єднання «Сфера» разом із іншими ініціативними жінками Харкова цьогоріч – за підтримки Національного Демократичного Інституту Міжнародних відносин, Посольства Великої Британії в Україні та Українського Жіночого Фонду. Заходи проекту відбуваються щорічно в березні зз 2015 року. Наскрізними темами попередніх років, зокрема, були протидія насильству, економічна рівність і жіноча тілесність.

Контактна інформація:
Єлизавета Коротяєва, адміністраторка
+380506179972, +380973177428. liza.korotjaeva(at)gmail.com

КОЛИ

ЩО

ДЕ

10.03.2019

13:00

Впораюся сама. Інтерактивна майстерня дрібного ремонту

Центр Hillel, пл. Конституції 1, Палац Праці, 3 під., кімната 32—02

Вступне слово майстрині

10.03.2019

13:20

Практична частина: заміна змішувачів на кухні та у ванній

10.03.2019

14:15

Перерва. Кава брейк

10.03.2019

14:30

Практична частина: ремонт розеток і вимикачів

10.03.2019

15.20

Перерва

10.03.2019

15.30

Практична частина: дрібний ремонт зливного бачка унітазу

10.03.2019

16.15

Завершення. Факапи, помилки, основні несправності. Дискусія і запитання

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023