Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Військові 92 ОМБр отримали нове житло – 2 будинки на 80 квартир у Башкирівці

Із нагородами та новими домівками – щойно вийшли з зони ООС. 80 відомчих квартир отримали бійці 92-гої бригади, як стало відомо Вісті Ньюс. Під Харковом вперше за історію незалежної України передали військовим не окремі квартири, а два нових житлових будинки. Про входини в нові оселі та житлову програму для захисників України на 2019 рік дізналися наші журналісти.

З бліндажа у 2-кімнатну квартиру. У нове житло для військових 92-бригади першим впустили авдіївського чотирилапого знайду.

 Сергій Гришин, військовий 92 ОМБр:

Бездомный. Солдатики взяли его, пригрели, отмыли, как говорится, накормили. И вот так он прижился у нас в бригаде. Так что наш, бригадный кот, Персик.

Два будинки в Башкирівці, що під Харковом, більше 10 років були покинутим довгобудом. Тепер тут у відомчому житлі мешкатимуть родини військових. Перед дверима у свою квартиру завмерла Тетяна.

Тетяна, військова 92 ОМБр:

Я надеюсь, что здесь будем счастливы я и моих два сына.

Разом із донькою показує нову домівку майор Дмитро Швець:
Спокійніше буде служити, коли знаєш, що родина забезпечена, що все в порядку вдома, і є дім.

В одній із 80-ти квартир мешкатиме Олександр. Він у Збройних силах 25 років. Пам’ятає, як у 2008 році будівництво цього дому “заморозили”.

Олександр Солов’янов, військовий 92 ОМБр:
Ми писали тодішньому Міністерству, але грошей не знайшли, і будинок так і не ввели в експлуатацію. Більше 10-ти років пройшло.

Олександр разом із дружиною Світланою зараз живуть у кімнаті, яка менша ніж буде їхня спальна тепер. Показують, що і де розставлять, коли в’їдуть вже після Нового року.

Світлана Солов’янова, дружина військового:

Тут будет спальня, здесь диван для гостей и большой телевизор, а прихожую шкаф-купе до самого потолка.

Олександр має багато нагород та вважає, найціннішим наручний годинник від Міноборони. Саме він нагадуватиме всі події в Україні з 2014 року, дві ротації на Луганщину та останні 8 місяців на Донеччині.

Олександр Солов’янов, військовий 92 ОМБр:

Саме менше у нас було потерь – загиблих. І з достоїнством виконали те завдання, яке було поставлене для батальйонів – можна сказати, найбільше набили тих…

92 Окрема механізована бригада вийшла на ротацію тільки 25-го грудня. 51 військового нагородили відзнаками за службу: подяками, сертифікатами, наградною зброєю.

Степан Полторак, Міністр оборони України:
Авдєєнка є оплотом мужності та героїзму як військових, так і цивільних. Це непроста ділянка нашої оборони. І там ви зробили все можливе, щоб ворог не просунувся вперед ні на метр.

За “гуманітарну участь” подяку від Президента отримав інструктор зі стрільби Дмитро Борцов. Сотні військових вже пройшли його підготовку, багато хто з них житиме в нових квартирах.

Дмитро Борцов, інструктор:

Мы учим людей не стрелять в ту сторону, а стрелять в цель. То есть делать все это очень быстро, эффективно и с минимальным риском для себя.

Подарунком для всієї бригади стала санітарна машина. Ключі від неї чекає водій-санітар медроти.

Геннадій Короленко, водій-санітар медроти 92 ОМБр:

Дуже тяжко вивозити поранених, якщо машина підводить. Тому це в нашій роті з’явився янгол, який нас берегтиме. Я всіх обдзвонив знайомих. Останні завдання виконували в Авдіївці, що сказати… Вивозили хлопців, дівчат з лінії фронту. Багато осколочних, кульових поранень важких. Техніка – це янголи та крила.

92-га бригада стане першою в Україні, бійців якої повністю забезпечать житлом. Для цього вже зводять третю багатоповерхівку і гуртожиток на 350 військових.

Степан Полторак, Міністр оборони України:

У наступний рік ми плануємо здати ще дин будинок, побудувати будинок для сержантського складу. Завершити будівництво на 350 військовослужбовців. Це буде одна форма забезпечення житлом військових 92 бригади. І друга форма, яка почне діяти з 1-го січня, забезпечення всіх бажаючих за підзйом житла.

Окрім того для Харківського військового гарнізону вже закупили 101 квартиру в Харкові. А в області продовжує діяти програма кредитування військовослужбовців на купівлю власного житла, за її умовами облбюджет компенсує 40% вартості придбаного.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023