Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Відео обстеження Зайцевої після аварії наркологом відсутнє

У Харкові неочікуваний поворот у справі про ДТП на Сумській у Харкові, як стало відомо Вісті Ньюс. Нарколог, яка оглядала Олену Зайцеву одразу після аварії, і яку поліція шукала більше місяця, виїхала на непідконтрольну територію до так званої ЛНР. Тож допитати її можливості немає. Але і це ще не все. У суді оприлюднили відео огляду водійки Лексусу. Моменту перевірки Зайцевої на сп’яніння на ньому немає. Чергове засідання у справі відбудеться вже за тиждень.

Федірко знову немає в залі суду. Місяць розшуків поліції не допоміг, щоб ключовий свідок все ж з’явився на допит. Олена Федірко виїхала до так званої ЛНР. Мова про нарколога, яка оглядала Олену Зайцеву одразу після аварії й брала у неї біологічний матеріал. Останнього не вистачило, щоб провести повторну експертизу. Поліція кілька разів приходила додому до нарколога, але марно.

Віктор Попрас, суддя:

6 вересня двері квартири відчинила жінка на вигляд 30-35 років, яка відмовилася назвати свої анкетні дані та повідомила в усній формі, що Федірко виїхала до непідконтрольної території України.

Новий адвокат Олени Зайцевої також має інформацію щодо місцеперебування нарколога. Підтверджує – експерт перебуває на тимчасово непідконтрольній території України. Це захисник дізнався з телефонної розмови.

Євген Мельниченко, адвокат Олени Зайцевої:

Була така розмова, можу підтвердити, що вона до матері хворої виїхала. Можливо, у Стаханов. Так вони сказали, і знаходиться там.

Проте опосередковано Федірко все ж з’явилася в залі суду. Відео з оглядом водійки Лексус переглянули на черговому засіданні. Ось тільки самого обстеження водійки Лексус на алко- чи наркосп’яніння там немає. Захист Олени Зайцевої наголошує, нарколог взагалі не оглядала дівчину, тож і в суді її присутність непотрібна. Захист другого обвинуваченого водія та адвокати постраждалих показаному відео не довіряють, адже воно складається з двох частин.

Сергій Перепелиця, адвокат Геннадія Дронова:

Посилання на те, що це вся процедура проведення огляду, недоречно. Тому що це уривки з відеозапису. Дійсно, яким чином особа здавала біологічний матеріал. І ми це не спростовуємо, вона ж сама здавала Ну, а куди він подівся, це, звісно, нам треба допитати Федірко.

На засіданні присутні й батьки загиблої в ДТП Діани Берченко та її постраждалої сестри Оксани. Через місяць після перерви в суді говорять, сподівалися почути нарколога чи побачити зрушення у справі. Натомість виходять із зали обурені.

Ігор та Ольга, батьки загиблої Діани Берченко та постраждалої Оксани Євтєєвої:

Почему Алена Зайцева через своего адвоката не заявила раньше, что такого медосмотра для экспертизы не проводилось, а только сегодня прозвучало? Что экспертизы, кровь, моча не были проведены в полной мере. Почему раньше это опровержение не прозвучало? Это то же самое нам с женой и другим пострадавшим напоминает – я не виновата, а через несколько недель – я виновата.

На наступне засідання суддя знову доручив поліції розшукати нарколога Олену Федірко. Далі ж мають заслухати другого обвинуваченого водія – Геннадія Дронова.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023