Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

В Україні прогнозують зміцнення морозів

Випробування зимою. В Україні прогнозують зміцнення морозів, а поки на сході й півдні країни сніжить. Як справляються з негодою в різних областях, і чи стала вона неприємною та навіть небезпечною, дізналися Вісті Ньюс.

Таку картину – звільнення зі снігового полону машин – можна було спостерігати в багатьох містах України. Зокрема, на Донеччині в містах Краматорськ, Слов’янськ, Торець, Дружківка рятувальникам довелося допомагати водіям.

Через сніг заввишки 30 см служба автомобільних доріг Донецької області прийняла рішення щодо обмеження руху вантажівок на трасах М-03 Київ-Харків-Довжанський (від кордону з Харківщиною до міста Бахмут). Для водіїв відкриті пункти обігріву.

Подібна ситуація і в Луганській області. Тут за добу 12 разів допомогли водіям, які опинилися в пастках снігу. Найбільше потерпають від негоди ділянки поблизу Лисичанська, Попаснянського, Сватівського, Марківського районів. ДСНС працюють на автошляхах цілодобово, обладнані зони відстою для транспорту та пересувні та стаціонарні пункти обігріву.

Максим Окопний, начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Луганській області:

На дорогах на сегодняшний день работает порядка 67 единиц тяжелой техники, это грейдерная техника, это посыпальная техника, это гусеничная техника. По прогнозам гидрометцентра, осадки в области будут оставаться на таком уровне ближайшие сутки. Трудности создает нехватка дорожной техники. Поэтому мы еще раз просим водителей без крайней необходимости не выезжать на улицы.
Сніг і пориви вітру спричинили обриви ліній електропередач, станом на 12 годину вівторка знеструмленими були 110 населених пунктів у 5 областях (найбільше в Одеській, далі Черкаська, Чернігівська, Херсонська та Запорізька).
Деякий час були знеструмленими 23 січня і кілька сел на Харківщині. Найбільше засніжило південні райони області – тут випало до 45 см опадів.
Євген Шахненко, заступник голови Харківської облдержадміністрації:

Немассово, но у нас были случаи ночью отключения электроэнергии в Изюмском районе. Вначале было 7 сел, потом через 2 часа стало 3 села по резервной линии. И по состоянию на 10 часов полностью включено электроснабжение сел.
Вже в середу погода дасть можливість українцям трохи розслаблятися – сніг падатиме не так інтенсивно. Сильні опади прогнозують тільки на сході країни, та на Херсонщині й Запоріжжі. Морози нижче 9 з позначкою мінус не обіцяють.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023