Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

В Україні 3 смерті від грипу – лікарі закликають вакцинуватися

В Одесі від грипу померла маленька дитина. Малюку було тільки рік. Батьки лікували дитину вдома. Смертельним виявився штам A (H1N1), як стало відомо Вісті Ньюс. Цей же вірус призвів до двох летальних випадків у Харкові. Нагадаємо, тут померли 9-річна дівчина і 62-річна пенсіонерка. Обидві не були вакциновані.

У Харкові від грипу вже померли дві людини: 9-річна дівчинка та 62-річна пенсіонерка. Для обох смертельним став вірус А (Н3N2). І він один із тих, які прогнозували на зиму 18-19 року. Тож вакцини цілеспрямовано подіють на захист від цих штамів. Але ані дитина, ані жінка щеплені не були. Юля робить вакцинацію вдруге за 2 роки. Після щеплення не хворіла, тож вирішила оновити так званий “кордон безпеки”.

Юлія Шевчук, зробила щеплення від грипу:
В этом году появились новый штамм, и уже в Харьковской области были смертельные случаи, к сожалению, и я хочу обезопасить себя. И поэтому решила привиться. Чувствую себя сейчас волнительно, в принципе, как всегда после укола. Но все было не так больно, как я ожидала.

Імунологи проаналізували стан захворюваності в регіоні й наголошують, випадків грипу поки небагато.

Андрій Волянський, лікар-імунолог, доктор медичних наук:

Вакцинация вырабатывает защиту в течение 2 недель. Настоящий грипп мы ожидаем в будущем году. И скорее всего пик – это февраль. То есть в январе после каникул заболеваемость будет расти, и пиковая – это февраль, возможно, март.

Зміна штаму грипу, на жаль, можлива і в сезон. Від нового різновиду вакцина не вбереже. Але зараз в Україну ввезли вакцину з 4 компонентами, тож велика вірогідність, що від всіх актуальних вірусів вона все ж захистить. Її вартість сягає до 500 гривень.

Андрій Волянський, лікар-імунолог, доктор медичних наук:
Очень важно защищать маленьких детей, потому что у взрослых есть многолетний иммунитет, который они накопили многократно болея или вакцинируясь. У детей с 6-месячного возраста не остается материнского иммунитета, им нужно нарабатывать свой. Так вот, нарабатывать его, заболев гриппом очень опасно.

Зробити ж щеплення можна в будь-який час, починаючи від 6 місячного віку.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023