Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Українських полонених моряків підтримують кримські татари

Кримськотатарські активісти прийшли під “Київський суд” в Сімферополі підтримати захоплених російськими прикордонниками українських військових, повідомляє day.kyiv.ua.

Про це повідомляють журналісти єдиного кримськотатарського каналу ATR.

Кримські татари вже збираються. Також сюди приїхало багато телеканалів: НТВ,” Росія 1 “і ін. Наші хлопці адвокати зараз оформляють документи для того, щоб не призначили адвокатів за призначенням, – повідомив активіст кримськотатарського національного руху, президент польського фонду “Крим “Риза Асанов.

Кримські татари, які прийшли підтримати український військових, повідомляють про те, що пропагандистські “журналісти” намагаються взяти у них інтерв’ю, задаючи провокаційні питання.
На «суд» вже приїхали кримський «омбудсмен» Людмила Лубіна і омбусмен РФ Тетяна Москалькова.
Також відомо, що деяких затриманих українських військовополонених вже привезли в будівлю «Київського районного суду» в Сімферополі.

Свої спроби поспілкуватися з журналістами РФ на своїй сторінці в Facebook опублікував активіст кримськотатарського національного руху, президент польського фонду «Крим» Різа Асанов.

Риза Асанов також закликав допомогти полоненим українським морякам.

Активіст кримськотатарського національного руху Наріман Джелаль написав на своїй сторінці в Facebook, що у полонених моряків не було з собою навіть найнеобхідніших предметів, але небайдужі до їхньої долі вже принесли 20 тапочок, зубних щіток і зубних паст.

Він також звернувся до всіх, хто може допомогти, з проханням приносити одяг та взуття для українських моряків.

 

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023