Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Учасник національного телешоу «Зірки в опері» вперше виступить в Харкові з сольним концертом (12.10)

У п’ятницю, 12 жовтня. в Будинку Алчевських, відбудеться перший сольний концерт учасника національного телешоу «Зірки в опері», соліста Харківського оперного театру і театру музкомедії Володимира Козлова. Прем’єра пройде в супроводі Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський» під керівництвом диригента Юрія Яковенка.
За 10 років роботи в Харківському оперному театрі, лауреат міжнародних конкурсів, учасник національного телешоу «Зірки в опері» Володимир Козлов проспівав цілий ряд головних баритоновому партій у багатьох популярних і улюблених глядачами оперних постановках, серед яких «Богема» Джакомо Пуччіні, «Євгеній Онєгін» Петра Чайковського, «Тарас Бульба» Миколи Лисенка та багатьох інших. Також на сцені Харківського театру музкомедії, Володимир втілив образи Едвіна, Графа Данило, Сандора Барінкая в оперетах Імре Кальмана, Йоганна Штрауса, Франца Легара. А ось виступ з МАСО стане першим сольним концертом у творчій кар’єрі виконавця!
За словами Володимира Козлова, ідея цього концерту виникла під час турне країнами Європи в листопаді 2017 – березні 2018 року. В ході турне він і артистка ХНАТОБу Олена Старікова в складі колективу з представників Італії, Франції, США, Угорщини, США брали участь у постановці опери-балету «Карміна Бурана» Карла Орффа: «Ми виступили в 56 містах. Концерт в Паризькому палаці конгресів – місці, де регулярно проходять концерти світових зірок естради та вистави провідних європейських театрів, зібрав повний зал. – розповідає Володимир, – Коли ми повернулися в Україну, мене стали активно просити дати сольний концерт. І мені приємно, що цю ініціативу підтримав художній керівник МАСО «Слобожанський» Гаррій Артушевич Абаджян і що на цьому концерті я виступлю саме з Молодіжним оркестром». Перший проректор Харківської консерваторії, професор Гаррій Абаджян стежить за тим як ростуть і розвиваються її студенти, стаючи справжніми зірками: «Володимира Козлова знаю ще з часу його навчання в консерваторії – талановитий баритон, учень нашої видатної співачки Валентини Федорівни Арканової, сьогодні він один з кращих оперних виконавців Харкова. А в ході цього виступу він зможе проявити свої різнобічні таланти в новому для себе жанрі сольного концерту».

Разом з Володимиром на сцену Будинку Алчевських вийдуть його друзі і партнери по оперній сцені – заслужена артистка України Олена Старікова (сопрано), лауреат міжнародних конкурсів Юлія Форсюк (сопрано), а також, диригент Юрій Яковенко. У минулому концертному сезоні Юрій диригував МАСО на спільних концертах з популярною групою «ТНМК» і з легендою світового джазу Аркадієм Шилклопером, не обійшлося без нього і відкриття цього концертного сезону. На думку директора оркестру Олени Єрьоміної, концертним програмам оркестру за участю Яковенко завжди притаманні оригінальність і креативність, що незмінно викликає до них підвищений інтерес глядачів.
У програмі концерту, під назвою «Володимир Козлов запрошує …», прозвучать арії з опер Джоаккіно Россіні, Вольфганга Амадея Моцарта, Петра Чайковського і популярні, добре знайомі глядачами естрадні пісні композиторів Арно Бабаджаняна, Олександри Пахмутової, Клода Франсуа, з репертуару Мусліма Магомаєва, Олександра Градського, Френка Сінатри, а також уривки з оперет Імре Кальмана.
Розповідаючи про програму концерту, Володимир Козлов зауважив, що вона складена переважно з творів, які в його виконанні вперше прозвучать перед харківською публікою. «Цей концерт я вважаю свого роду вдячністю глядачеві за любов до мистецтва, за повагу до нашої праці і за підтримку. У ньому прозвучать справжні шедеври оперного мистецтва, улюблені і виконувані багато років, а також пісні, які можна назвати класикою естради. Вони сповнені добра, теплоти, віри в світле майбутнє і життєствердного символізму. – каже Володимир. – Запрошую всіх на концерт і хочу, щоб ті, хто прийшов на нього, хоч ненадовго забули про проблеми і труднощі, посміхнулися і стали трохи щасливішими».
Нагадаємо, що концерт «Володимир Козлов запрошує …» пройде в Будинку Алчевських 12 жовтня, початок о 19:00. Наступний концертний захід МАСО «Слобожанський» відбудеться на сцені Будинку Алчевських в п’ятницю, 26 жовтня. Це буде концерт камерної музики.
МАСО «Слобожанський» у Facebook: https://www.facebook.com/masoSlobozhanskiy/

Адреса: вул. Жон Мироносиць, 13 (Будинок Алчевських, колишній БК Міліції).

Звук живий.
Початок – о 19:00.

Придбати квитки на концерт можна в касі МАСО «Слобожанський», тел .: 706-17-16, адреса: вул. Жон Мироносиць, 13 (офіс оркестру).
На сервісі “Інтернет-квиток”, за посиланням: https://kharkov.internet-bilet.ua/vladimir-kozlov-priglashaet
На сервісі “Karabas.com”, за посиланням: https://kharkov.karabas.com/vladimir-kozlov

Довідка:
Володимир Козлов – соліст (баритон) Харківського національного академічного театру опери та балету ім. Н.В. Лисенко (з 2008 року) і Харківського академічного театру музичної комедії (з 2014 року). Закінчив Харківський національний університет мистецтв ім. І.П. Котляревського (клас проф. Арканової В.Ф.). Виконав баритонові партії в операх “Богема” (Дж. Пуччіні), «Євгеній Онєгін» (П.Чайковський), «Черевички» (П.Чайковський), Наталка-Полтавка »(М.Лисенка),« Тарас Бульба »(Н. Лисенко), «Бременські музиканти» (Г.Гладков) а також в оперетах «Сільва», «Циганський барон», «Весела вдова».
Лауреат Всеукраїнського конкурсу ім. Оксани Петрусенко (2006), Всеукраїнського конкурсу «Нові імена України» (2007), лауреат Гран-прі на Міжнародному конкурсі в Італії (м. Лоніго 2007), лауреат Гран-прі на Міжнародному конкурсі в Португалії (о. Мадейра, 2009). Учасник національного телешоу «Зірки в опері».

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023