Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У справі Зайцевої та Дронова зачитали обвинувальний акт

У Харкові Олені Зайцевій та Геннадію Дронову нарешті зачитали обвинувальний акт, як стало відомо Вісті Ньюс. Прокуратура вважає обох водіїв винними в аварії на Сумській, коли 18 жовтня після зіткнення двох машин Лексус відлетів від Туарегу і проїхався натовпом перехожих. Загинули шестеро, зараз ще шестеро визнані постраждалими. Про перебіг першого засідання по суті, яке за 4 місяці все ж відбулося в Київському райсуді Харкова дізналися наші журналісти.

27 лютого водіям-учасникам аварії на Сумській, прокуратура зазначила обвинувальний акт. Це вже друга спроба, першу перенесли через клопотання однієї з постраждалих. Спілкуватися з журналістами Олена Зайцева відмовляється.
Олена Зайцева, підсудна.
Як захист підтримує, на що спрямовує. Так само не спілкуєтеся? Не хочете так само говорити? 

Геннадій Дронов щедріший на кілька слів – говорить про самопочуття та практично не коментує перебіг справи.
Геннадій Дронов, підсудний:

– Бывает легче, ну бывает еще тяжело.
– Сегодня будет зачитывать обвинувальний акт прокурором, может, с ним ознакомились и согласны с ним или нет?
– Еще не ознакомился.

У судовій залі сьогодні знову присутні родини загиблих в ДТП. Це сестра Ніни Кобисєвої та мама і бабуся Алли та Насті Скокол. Жінки обіцяють, не зважаючи ні на що, приїздити на всі засідання.
 Людмила Фабритс, родичка загиблих мами й доньки Сокол:

Мне сюда очень тяжело ездить тоже, это мне соль на рану, вы понимаете, эти все суды. И больно. Каждый раз. 

Нагадаємо, через жовтневу аварію загинули шестеро людей, які просто чекали на зелене світло світлофора. Перше засідання по суті у резонансній справі відбулося тільки через 4 місяці після ДТП. Прокуратура в обвинувальному акті наголошує, обидва водії порушили правила, і не врахували небезпеку для оточуючих.

Віта Дубовик, прес-секретар прокуратури Харківської області:
Ми вважаємо обох водіїв винними у порушення правил дорожнього руху. Водійка Лексусу обвинувачується в тому, що вона почала рух на заборонений сигнал світлофора і перевищила швидкість. Водій Фольксвагену також обвинувачується в тому, що почав рух на заборонене світло і порушив так звану стоп-лінію на перехресті. Крім того, за даними експертиз, він бачив Лексус і мав пересвідчитися в безпеці руху.

20-річна Зайцева після проголошення обвинувального акту знову визнала свою провину і погодилася давати свідчення. Геннадій Дронов же наголосив, що суті обвинувачення не розуміє.

Сергій Перепелиця, адвокат Геннадія Дронова:

Із тими обставинами, які викладені в обвинувальному акті, як зазначив мій клієнт, ми не згодні. Сьогодні ми ж просили суд роз’яснити нам, що ж за обвинувачення такі інкримінуються Дронову. Але, на жаль, суд на наші запитання відповісти не зміг.

Обвинувальний акт могли не зачитати й з другої спроби, адже у засідання були й спроби відводу судді, і перерви. Захист водія Туарег просив вивести Дронова зі спецприміщення так званого акваріума, але суддя не погодився. Саме це спричинило клопотання про відвід, який не задовольнили.
У засіданні вперше взяла участь і Ганна Комар, дівчина одна з постраждалих в аварії, вона мешкає в Кременчуку, тож братиме участь у слуханнях через відеозв’язок.

Володимир Молодчин, адвокат Ганни Комар:
За станом здоров’я їй тяжко пересуватися на великі відстані. І взагалі психоемоційне навантаження, яке відбувається при розгляді цієї справи, зараз вона дасть свої пояснення. А в майбутньому наскільки ми обговорили ці питання, не бажає брати участь у даному судовому процесі. Їй встановлена 2 група інвалідності.

Суддя визначив подальший механізм розглядів справи. Спочатку будуть допитані потерпілі, далі обвинувачені, потім свідки, а після цього суд розгляне матеріали експертиз. У справі також заявили ще кілька позовів до обох водіїв.

Дмитро Марцонь, адвокат кількох постраждалих родин:

Родственники требуют по 1 млн грн за каждого своего погибшего в этом страшном дтп. А 200 тыс. это другие заявляли, насколько я понимаю, это те, кто слава богу не погибли. И им требуется на лечения, и они тоже имеют право на моральную компенсацию.

Наступне засідання відбудеться 1 березня. Його почнуть із допиту Ганни Комар. Далі суд призначив досить щільний графік слухань – призначено близько 2 десятків засідань вже на найближчий час по 1 – 2 рази на тиждень.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023