Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У ПДР планують зміни, а штрафи зростають

За два роки у ДТП загинули понад 5,5 тисяч осіб. Травмовано – понад 57 тисяч. Така статистика, переконані у МВС, вимагає посилення покарання у випадку порушень правил дорожнього руху, як стало відомо Вісті Ньюс. Напередодні в Міністерстві внутрішніх справ презентували план змін. Що ж змінюється? По-перше, обмеження швидкості руху у населених пунктах до 50 км/год. Такі норми діють у Європі і США, вони рекомендовані за результатами масштабного дослідження швидкості реакції людини в екстремальній ситуації Всесвітньою організацією охорони здоров’я. При швидкості 50 км/год – зупинковий шлях складе 40 метрів, а імовірність летальних наслідків знизиться до 20%. У кілька разів пропонують збільшити розміри штрафів. Зокрема, за перевищення максимально дозволеної швидкості руху більше, ніж на 50 км/год., установити штраф 3400 гривень (зараз штраф 510 гривень). За залишення місця ДТП пропонується встановити штраф 3400 гривень та передбачити можливість позбавлення права керування транспортним засобом на строк до шести місяців. У 20 разів збільшується розмір штрафу за управління транспортом без права керування – він становитиме 10 200 гривень, а за повторнепорушення – 40 800 гривень. Особи, позбавлені права керування, порушивши закон, сплачуватимуть штраф у розмірі 20 400 гривень, а за повторне вчинення цього порушення протягом року – 40 800 гривень. Ще одна новація – запровадження системи автоматичної фото та відеофіксації порушень ПДР та внесення змін до Порядку видачі посвідчення водія. Строк дії водійського посвідчення, отриманого вперше, становитиме два роки. Наступне, якщо особа не вчинила три або більше адмінправопорушень у сфері безпеки руху, видаватимуться на 30 років.

Арсен Аваков, міністр МВС України:
Факты упрямая вещь. Если между 60 км в час и 50 по городу лежат 80% погибших людей, то у меня даже нет сомнений, надо делать 50 км в час. И много других вещей надо сделать, в том числе видеонаблюдение, которое мы внесли в парламент, в том числе часть законопроектов более маленьких, которые нуждаются в коррекции. И в том числе 4 постановления Кабинета Министров, которые мы приняли вчера. Видеофиксация – это комплексный процесс, где будут участвовать, я думаю, в конечном итоге, 4 000 камер. А когда мы будем говорить о “Безопасном городе, то мы добавим туда еще интеллектуальные камеры, которые будут помогать нам в расследовании преступлений, 11 000. Это не дешевое удовольствие, но я обращаю ваше внимание, что внедрение даже 500 камер, дало 30% уменьшение смертности на дорогах.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023