Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Києві відкрили мурал до 140-річчя Симона Петлюри

22 травня, на честь 140-річчя від Дня народження видатного державного діяча, Головного Отамана військ і флоту УНР Симона Петлюри, був відкритий мурал із його зображенням. Адреса події: вулиця Зої Космодем’янської, 18, що у Солом’янському районі. Повідомили на сторінці Facebook.

Проект «Симон Васильович Петлюра» виконаний аерозольними фарбами. На його створення пішло понад 370 балонів та п’ять днів. Мурал створила творча група Kailas-V. В основі стінопису – картина українського художника Артура Орленова.

Знак, який зображений на руці Головного Отамана, – це український тризуб, який віками окроплювався українською кров’ю, кров’ю воїнів. Адже і до сих пір українське воїнство, славні сини України продовжують захищати на східних кордонах цей український тризуб, нашу Українську державу.
Ініціатор проекту та урочистого відкриття Андрій Андрєєв депутат в Київської міської ради. До заходу долучилися близько сотні жителів району, а також Голова Український інститут національної пам’яті Володимир В’ятрович, Голова Солом’янської РДА Ігор Довбань, керівництво рідного історичного факультету НПУ імені Драгоманова. На честь 140-річчя від народження державного та громадсько-політичного діяча відбувся святковий молебень.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023