Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові зносять будинки під майбутні станції метро – як триває процес?

У Харкові з середини грудня почали зносити будинки, що потрапили в зону будівництва метро. Заради станцій Державінської та Одеської під знос потрапили 46 будівель, це приватні будинки, кілька комуналок, магазини тощо. Поки єдина проблема з якою зіткнулися метробудівники  це викуп у харків’ян їх квадратних метрів. 25 із 144 власників не погодилися з ціною, яку за їх домівки запропонувала мерія після оцінки київських експертів. Тож частина людей пішла в суд.

Харківське метро будуть зводити за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку профінансують 32-гу і 33-тю станції метро, а також електродепо на іншій гілці, придбають потяги. Усе це обійдеться в 160 млн євро. Гроші надійдуть 20-ма займами, а віддати їх треба до 2042-го року.

Наталя Ліннік, директорка КП “Харківська дирекція будівництва метрополітену”: 

Мы находимся локально сейчас здесь  это будущая станция Державинская. СКЛ Вот наш выход на Державинскую. Выходов – 1,2,3,4,5, 6,7. 7 выходов. Это улица Одесская, вот разворотный круг трамвая. Чтобы было понятно. В зоне Одесской находились только коммерческие объекты. Их было 6. Это торгвые киоски в районе магазина Клас. Все эти объекты в декабре были снесены. Если подъехать туда, то там уже свободная от застройки территория. Это коридор строительства метрополитена, то есть это техническая зона под строительство метрополитена. Эта зона была определена на протяженности 3,5 км. 3,57 если точнее быть. Здесь обозначены и котлованы, и та территория, которая будет находиться над телом метро. И если в этот коридор попали жилые домовладения, то согласно строительных норм, жилые объекты не могут находиться в зоне метрополитена.

Сергій Чистяков, головний інженер фірми-підрядника:

В декабре месяце был подписан договор подряда на снос жилых и нежилых помещений для строительства 3-тьей линии метрополитена. С точки зрения домов: дома абсолютно разные постройки как 20 года, там и 30-е, 40-вые, также и 2000-ные – абсолютно неоднотипные. Есть определенные сложности. Сложности как с выводом сетей. Вы видите сзади меня газ, водопровод, электричество. Все это нужно было увязать и приступить к работе. На данный момент работа идет полным ходом. Снесено порядка 15 объектов, это на улице Арматурной, нежилые помещения в районе Класса на Одесской. Сейчас основное место работы  это переулки Золотые. В феврале месяце планируем закончить этот участок работы в Слободском районе и к марту месяцу перейти в Основянский район, чтобы где-то к апрелю месяцу закончить снос.

Наталя Ліннік, директорка КП “Харківська дирекція будівництва метрополітену”: 

То, что касается строительства Одесской, то строительство данного участка начнется после освобождения: после выкупа и решения всех вопросов, связанных с освобождением территории. Горисполком планирует закончить все судебный провадження где-то к концу мая месяца. Людям будет дана возможность подыскать себе в течении 2-3 месяцев подыскать себе новое жилье. Освободить нам объекты и мы в течение месяца произведем работы по сносу. На момент октября-ноября месяца данная территория, по нашим планам, должна быть полностью освобождена. И в это период должны начаться основные строительства. Эти планы по строительству могут начинаться как 2 локациями, то есть с Державинской и со стороны Одесской проходка. Но все это будет определяться уже после подписания договора с генподрядчиком.

Олег Дробот, заступник Харківського міського голови:

З метою продовження будівництва 3-тьої лінії метро (станцій Державінська та Одеська) ми повинні були викупити 89 різних об’єктів у 144 різних власників. Це як об’єкти житлової, так і комерційної нерухомості, у тому числі земельні ділянки. Цей процес відбувався згідно з законодавством. Нам вдалося 90% власників впевнити в тому, що треба це продати в добровільному порядку. І ми дійшли згоди та викупили на підставі договору купівлі-продажу. У 10% випадків ми згоди з власниками не дійшли, але це йде не про згоду щодо самого викупу, а лише щодо вартості такого викупу. Згідно з законодавством ми перенесли ці відносини до судів. У передбачені законом строки ми звернулися до суду. І по суті в судові процеси ми зайшли з 25 власниками, але з 11 власниками з судового процесу ми вийшли одразу на договір купівлі-продажу. І за згодою вирішили цей спір добровільно. Ще по 2 власникам ми вже отримали рішення суду, з якими власники погодились. Тому що в рамках судової процедури призначались додаткові експертизи щодо вартості, і з результатами власники погодилися. Наразі ще тривають справи щодо 11 власників. Ми вже починаємо отримувати фінальні експертизи. Ми прогнозуємо, що найближчим часом всі 100% випадків будуть вирішені за згодою сторін або на підставі рішення суду. Час не може бути обмежений в даному випадку, тому що є відповідний закон, який каже, що з моменту прийняття рішення про викуп об’єктів дається рік на перемовини з власниками. Цей процес ми почали з січня 2019 року, і в 2020 почали звертатися до суду. Далі вже є судові строки та час на експертизи. Ми житло не пропонували, усім власникам ми пропонували лише гроші, як цього передбачає закон. У середньому місто, за результатами відповідних експертиз, пропонувало подвійну ринкову вартість об’єкту. І саме тому ми маємо такий великий відсоток укладення договорів. Стосовно випадків, коли ми не дійшли згоди, вони всі є індивідуальними  тому що в деяких випадках йде мова про квартиру, в деяких про житлові будинки, а в деяких навіть про АЗС. Тому це різні випадки і різні ситуації. У нас є декілька кейсів, коли мова йде про декілька сотень тисяч гривень розбіжності між власниками та нашою позицією. Це не дуже масштабна розбіжність, тому що мова може йти про 10-15%. Ми могли об’єкт оцінити в мільйон 100 тисяч гривень, а власник каже, що його задовільнить мільйон 300 тисяч гривень. Але треба розуміти, що ми розпоряджаємося бюджетними грошима, є відповідна процедура і місто самовільно цю вартість не визначало.

 

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023