Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові затримали терористку – жінка мала підірвати пам’ятник УПА

У Харкові міг злетіти в повітря пам’ятник. Вчергове на знак Воїнам УПА замахнулися сепаратисти, як стало відомо Вісті Ньюс. Жінку, що закладала вибухівку в Молодіжному парку, затримали працівники СБУ. Хто причетний до спроби вчинення теракту, дізналися наші журналісти.

Анна Черненко, журналіст:
Пам’ятник воїнам УПА в Молодіжному парку Харкова підривали більше десятка разів, камінь обливали червоною фарбою та розфарбовували. Востаннє знак паплюжили цьогоріч в березні. А 22-го червня він міг злетіти в повітря, але чергову спробу знищення не допустили працівники СБУ.

Затримана за підозрою у спробі підриву пам’ятника:

Решила уничтожить памятник ОУН-УПА. Потом я обратилась к Александру, которому предоставила шакшу тротиловую, чтобы он сделал взрывное устройство, чтобы повредить памятник.

Затримана зізнається, у 2014 році брала активну участь в антимайдані. Зрештою стала членом військово-політичної групи «Харьковское движение сопротивления». Їхні лідери втекли з міста і кілька років переховуються в тимчасово окупованих містах або Росії. Звідки й надалі намагаються підривати ситуацію.

Віктор Скляров, співголова “Харьковского движения сопротивления”:

Из “Харьковского движения сопротивления” оказывало помощь соратникам, которые находятся здесь в рядах ДНР и ЛНР. Мы награждали медалями “3 года сопротивления”. Мы оказываем всякую помощь посильную тем людям, которые в ней нуждаются. Естественно харьковчанам и не только харьковчанам. Хорошо понимаю тех, кто находится под игом бандеровской оккупации.

“Сплячі” агенти – саме так називають таких, як затримана, харківські активісти. Говорять, у місті й досі є мережа, яка керується Москвою. З власних джерел дають подробиці недопущення теракту.

Олег Сосніцький, голова ГО “Антикорупційний блок учасників АТО”:
У даному конкретному випадку був завербований агент, який мав виконати підрив пам’ятника Воїнам УПА вибухівкою – тротилом у масі 800 г з використанням мобільного терміналу.  Агенти СБУ, що працюють під прикриттям у середовищі проросійськоналаштованих харків’ян виявили цей факт.

У СБУ інформують: саме сепаратистів із “Харьковского движения сопротивления” із 2014 року наймали для терактів – підриву пам’ятників, офісів патріотичних організацій, автівок, агітації. Контррозвідники ж встановили, що з квітня спецслужби РФ відновили фінансування діяльності цього руху. Замовлення від росіян невдала підривниця цинічно називає “прайсом”.

Затримана за підозрою у спробі підриву пам’ятника:

В этом году прислал в виде прайса на провокации против националистических группировок в Украине. Там подрывы машин, уничтожение.

Жінка наразі затримана. З її оселі вилучили під час обшуків символіку псевдореспублік. Зараз оперативники встановлюють її поплічників. А самій “підривниці” загрожує до 5 років в’язниці за втягнення до вчинення теракту.

Джерело

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023