Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові заповнені реанімації для хворих на ковід-19 – інфекціоністи

У Харкові переповнені реанімації для хворих на ковід-19. Інфекціоністи, що працюють із важкими пацієнтами, б’ють на сполох. У вихідні тільки в інтенсивній терапії Обласної інфекційної лікарні на апаратах штучного дихання лежали 16 людей. Реанімації диспансеру і 2 міських лікарень теж були під зав’язку. В Облздраві працюють над проектно-кошторисною документацією для створення нового реанімаційного відділення.

Разом із тим у регіоні поки немає потреби відкривати для ковід лікарні другої хвилі. Додаткові ліжка відкривають у корпусах дитячої інфекційної лікарні. Бокси з забезпеченням киснем вже прийняли частину важких хворих.

Усього в медзакладах Харківської області зараз госпіталізовані понад пів тисячі заражених коронавірусом. За добу нових хворих зафіксували 126, а за весь період пандемії з хворобою зіткнулися більше 5 тисяч людей

Геннадій Бондарчук, заступник директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА:

На сьогоднішній день потужність, можливість прийняти в інфекційну лікарню – 300 ліжок, які розгорнуто на базі дорослої інфекційної лікарні. Да, планова потужність лікарні, яка іде в статистичних звітах – 200 ліжок. 100-150 ліжок на сьогоднішній день знаходиться в резерві.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023