Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові виборець намагався проголосувати за довіреністю і сфотографував бюлетень

На виборчій дільниці № 631466 у Харкові спостерігачі ОПОРИ зафіксували виборця, який намагався проголосувати за свою матір за довіреністю.

Після того, як члени комісії відмовили виборцю у цьому, він все одно продовжив сперечатись і вимагати дати йому бюлетень за його матір.

Голова дільничної комісії і поліцейський попросили виборця проголосувати за себе і покинути приміщення дільниці. Члени комісії видали йому його власний бюлетень і виборець пішов у кабінку для голосування.

Через деякий час спостерігачка помітила, що виборець робить дії схожі на фотографування бюлетеня. Члени комісії і спостерігачі викликали поліцію.

ОПОРА нагадує, що частина 5 статті 85 Закону «Про вибори народних депутатів» говорить, що виборчі бюлетені заповнюються виборцем особисто в кабіні для таємного голосування. Під час заповнення виборчих бюлетенів забороняється присутність у кабіні для таємного голосування інших осіб. Виборець, який внаслідок фізичних вад не може самостійно заповнити виборчий бюлетень, має право з відома голови або іншого члена дільничної виборчої комісії скористатися допомогою іншого виборця, крім члена виборчої комісії, кандидата у депутати, його довіреної особи, уповноваженої особи партії, офіційного спостерігача.

Частина 7 цієї ж статті наголошує, що виборець не має права передавати свої виборчі бюлетені іншим особам.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023