Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові вшанували пам’ять загиблих у теракті – 7 роковини вибуху біля Палацу Спорту

22 лютого – 7-ма річниця теракту біля Палацу Спорту. Пам’ять загиблих вшанували в Харкові.

До пам’ятного знаку прийшли з квітами та лампадами близько сотні людей. Серед них сім’ї загиблих, друзі, і ті, хто і самі в 2015 році брали участь у мирній ході, присвяченій річниці втечі екс-президента Януковича та боротьбі містян проти “руської весни”.

Молебень провів настоятель Іоано-Богословського храму Віктор Маринчак.

Нагадаємо, у теракті 2015 року загинули 4 людей: правоохоронець 37-річний Вадим Рибальченко, громадські активісти 52-річний Ігор Толмачов (один із лідерів Євромайдану міста), 15-річний Даня Дідік і 18-річний Микола Мельничук.

Протипіхотну міну підірвали під час мирної ходи. За даними СБУ, теракт вчинили за вказівкою російських спецслужб.

Покарання у цій справі і досі ніхто не поніс. Трьох обвинувачених засудили до пожиттєвого ув’язнення ще наприкінці 19-го року, але вирок не набув чинності. Бо наступного дня їх передали на обмін полоненими. Обвинувачені, вже перебуваючи поза межами України, подали апеляцію.

На знак протесту родини загиблих подали позов до держави. Адвокат Олег Головков повідомив: сукупно вимагають 15 мільйонів гривень, бо вважають, що їм відмовили у праві на правосуддя. Кабмін позивачам відмовив, тому сім’ї збираються йти до суду.

Олег Головков, адвокат родин загиблих у теракті: 

Факт самого теракту – держава допустила цей теракт. Раз. Держава усунулася від будь-якої допомоги родинам загиблих. Два. І держава, посадові особи держави, вчинили дії, які фактично звільнили від відбування покарання особами, які були обвинувачені в цьому теракті.

Марина Толмачова, дружина загиблого у теракті:

Найголовніше – це, щоб ці покидьки отримали покарання. Іншим способом заохотити державу щось робити, у нас немає.

 

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023