Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові відкрили перший в Україні волонтерський кол-центр СТОП КОВІД-19

Інформаційна боротьба з хворобою. У Харкові відкрили перший в Україні волонтерський кол-центр, де відповідатимуть на питання про коронавірус. Гаряча лінія буде цілодобовою, і вона в чомусь розвантажить телефони МОЗ. На які питання за 2 тестові дні вже відповіли оператори, далі.

Вас вітає Центр допомоги СТОП КОВІД-19, будь ласка, залишайтеся на лінії. Доброго дня! Це Центр допомоги СТОП КОВІД-19, мене звати Аліна, чим я можу вам допомогти?

Таку відповідь чутимуть усі, хто телефонує на гарячу лінію харківського Центру допомоги СТОП КОВІД-19. Поки дзвінків небагато, а питання типові.

Аліна Шинкарьова, операторка контактцентру СТОП КОВІД-19:

Питають взагалі про симптоми, які виникають під час ураження корона вірусом, та що робити, уразі якщо температура висока. Декілька разів запитували, що робити, якщо температура 37. Тобто це ще не той випадок, коли телефонують до швидкої. Але ми рекомендуєм, якщо температура вище 38, то потрібно телефонувати до швидкої одразу.

Відкрили кол-центр харківські волонтери за підтримки бізнесу. Останній надав потужну лінію зв’язку, яка витримає навіть навалу дзвінків. А за телефонами поруч профі і початківці.

Андрій Шейнін, ініціатор створення контактцентру СТОП КОВІД-19:

Наразі у нас працюють оператори професіонали, далі у нас підключаються волонтери і ще у нас є оператори з вадами зору. На телефоні у нас зараз 20 ліній, які працюють на вхід. Є у нас біля сотні волонтерів, які згодні працювати 24 на 7. Тобто ми вважаємо, що в 5 змін зможуть працювати всі.

Симптоми КОВІД-19, правила поведінки на карантині, кількість хворих. Оператори дають інформацію про все це тільки з офіційних джерел. Якщо відповіді на щось не мають, передзвонюють абонентам згодом. Таким чином волонтерський контакт-центр розвантажить державні гарячі лінії, і навіть стане службою підтримки. Тут нададуть телефон лікарів і психологів, що безкоштовно консультують онлайн.

Відкритий сайт Міністерства охорони здоров’я, група, де про нашу гарячу лінію, і ще в мене є інформація – це типові питання, що робити уразі того чи іншого питання.

Схожі гарячі лінії вже відкрили і в багатьох приватних лікарнях Харкова.

Тетяна Корнєєва, адміністраторка дитячого мед центру:

Первая неделя была очень активно. Много людей звонили по каким-то таким вопросам – температура 37, 2, больше ничего нет, что нам делать? Куда бежать? Как быть? Мы даже оказывали, можно сказать, психологическую помощь нашим пациентам.

Новостворений волонтерський кол-центр взяв на себе ще одну соціальну функцію.

Лідія Зикунова операторка контактцентру СТОП КОВІД-19

Был вопрос о необходимости предоставления какой-то волонтерской помощи.

Оператори приймають заявки на благодійну допомогу самотнім людям чи мешканцям віддалених сіл Харківщини. Їх будуть виконувати як самі волонтери, так і органи соціальних служб.

Номер гарячої лінії 0-800-31-80-31

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023