Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові відкрили Обласну філармонію -13 років на реконструкцію та півмільярда грн

У Харкові Обласна філармонія історично є домом музики. Тож будівельники відновили старий зал закладу. Заснована філармонія в 1929 році, але пам’ятка архітектури набагато старіша. Тут були Чайковський і Рахманінов,  відбулася світова прем’єра опери Тарас Бульба Миколи Лисенка. Саме фрагментом із цього твору і відкрили оновлений мистецький заклад. Наразі комплекс філармонії включає 3 зали, серед яких і органна. Усі вони відтепер відкриті для глядачів, а не як було раніше – працювали частково. Наступний концерт у філармонії відбудеться вже 19-го лютого.

Юрій Янко, диригент Харківської обласної філармонії:

Здесь фантастическая акустика. Очень хорошо, что мы сделали ракушку, ту самую – звуковую. Кроме того, что здесь уникальный зал. Здесь еще много инноваций: оркестровая яма имеет 3 уровня. Сейчас вы видите она на уровне сцены. Вы видите ту самую знаменитую ракушку, которая фокусирует звук, и он весь, до последней ноты идет в зал. Кроме того вы знаете, что у нас в органном зале изменяемая геометрия потолка. Все, что есть современного в области музыки и сценического искусства, оно все здесь.

Петро Порошенко, Президент України:

Загальне будівництво всієї філармонії коштувало майже півмільярда гривень. Я несу відповідальність за кожну копійку. Кожна копійка з витрачених була потрібна Україні. У 16 році ми тут зустрічалися на відкритті Органного залу, і тоді мене запитували, як ми можемо замість того, щоб фінансувати армію, фінансувати органний зал. Моя відповідь була – це не менш важливо.

Юлія Криценська, скрипалька:

Все самые смелые ожидания превзошло то, что мы видим. То что есть, соответствует лучшим залам мира. Мы много гастролировали, в командировках находились, видели много залов. Наш не уступает. Очень красиво! Очень хорошая акустика.

Олена Рофе-Бекетова, слухачка:

Очень эмоциональная музыка, прекрасное исполнение. Давно я не слышала такого, я под большим впечатлением от зала, от акустики, от выступления.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023