Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові відкрили пам’ятну дошку 5-ої річниці початку Євромайдану

До Дня Гідності й Свободи, 5-ої річниці початку Євромайдану в Харкові відкрили пам’ятну дошку, як стало відомо Вісті Ньюс. Вона, без перебільшень, особлива, адже присвячена не конкретній особі, а всім захисникам міста від “русского мира” під час подій 2014 року. Знак подяки можна побачити в холі Харківської обласної державної адміністрації.

“Патріотам, що захистили в 2014 році місто та область від російських загарбників і сепаратистів”. До 5-ї річниці початку Євромайдану у Харкові відкрили дошку патріотам.

Ярина Чаговець, волонтерка БФ “Сестри милосердя”:

Я саме брала участь першого березня. Мене також били разом із хлопцями, разом із дівчатами. Особисто для мене вона має бути саме тут.  Почалася вся вакханалія саме тут, саме захоплення цієї будівлі, саме тут почали бити хлопців, найбільше постраждалі були саме тут.

Ось так виглядала будівля обласної адміністрації в 2014 році. З даху знімали український прапор, усередині намагалися проголосити фейкову республіку, били людей, принижували їх. Минулого року у фойє відкрили пам’ятну дошку бійцям, які вивели злочинців із адміністративної будівлі. Цьогоріч дякують тим, хто захищав і постраждав.

Володимир Чистілін, активіст Харківського Євромайдану:
Харків вистояв. Ця дошка кожному!

Рішення про встановлення саме всередині будівлі ОДА прийняли активісти. Причин кілька і жодна не завадить підійти до дошки городянам.

Ярина Чаговець, волонтерка БФ “Сестри милосердя”:

Сюди можна спокійно зайти, можна сказати хлопцям, що ми хочемо, наприклад, покласти квіти для тих патріотів, які тут захищали цю будівлю. Вони спокійно пропустять і спокійно людина це зможе зробити. По-друге, дуже не хотілося, щоб вона була на вулиці. Адже ми ніколи не прийдемо до того консенсусу, де саме вона має бути – того що місць дуже багато. По-друге, на жаль, ми ще маємо такі верстви населення, які можуть нанести шкоду, скажімо такими словами, цій дошці.

Заходи з вшанування Дня гідності проходять 21 листопада по всій Україні.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023