Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові відбувся допрем’єрний показ стрічки «Крути 1918»

Реальну історію бою на залізничній станції Крути взимку 1918-го року за день до офіційного початку прокату в Україні показали у кінотеатрі «Планета кіно». Глядачі також мали змогу поспілкуватися з акторами, що зіграли головні ролі. За найцікавіші запитання серед присутніх було розіграно книжки «Крути 1918». На захід також було запрошено харківського актора Сергія Дзялика, який зіграв роль Михайла Грушевського. Головний сюжет розгортається на тлі доленосних подій в країні двоє братів Андрій і Олекса Савицькі закохуються в прекрасну Софію. Більшовики підступають до Києва, місто наповнене «червоними» агентами. Уряд УНР кидає на боротьбу з ворогом усі боєздатні частини армії, включно з юнкерами й студентами. Чотири сотні юнаків стають проти 4-тисячного добре озброєного війська.

У Харкові відбувся допрем'єрний показ стрічки «Крути 1918»

Символічно, що перший знімальний день фільму про незалежність нашої країни відбувся саме в “хонці” президента-втікача Януковича в Межигір’ї. У колишній резиденції колишнього президента знімали Францію та ставку генерала Фоша.
Основні зйомки велись на вулицях Києва, у Косому капонірі – Київській фортеці. Станцію Крути знімали на Черкащині, в селі Сигнаївка, – на самій станції Крути на Чернігівщині наразі зведено меморіал Героям-крутянам. А в Сигнаївці залізнична станція, її давня вокзальна будівля (що побудована наприкінці ХІХ століття) майже на 100% відповідають і архітектурі, й епосі часів оборони станції Крути. До речі, місцеві мешканці взяли участь у зйомках фільму в ролі акторів масових сцен.
Бій знімали під Києвом, біля села Підгірці. У зйомках бою взяло участь 150 військовослужбовців. Президентської бригади Нацгвардії України. Усі вони вперше були на знімальному майданчику в ролі акторів. Саме завдяки нацгвардійцям українські військові початку XX сторіччя у фільмі майже нічим не відрізняються від сучасних вояків – такий самий вишкіл, навички, вміння поводитися зі зброєю.
Також у зйомках взяли участь реконструктори з Києва та Вінниці. Завдяки реконструкторам сцени за їхньою участю виглядають точніше, оскільки вони володіють історичним матеріалом, знаються на речах та побуті минулих часів.

У Харкові відбувся допрем'єрний показ стрічки «Крути 1918» Під час зйомок було використано в цілому близько 2 тисяч одиниць зброї початку XX століття. Близько 2 тисяч холостих патронів – саме стільки було витрачено під час зйомок. Майже вся зброя, в тому числі й унікальні зразки з колекції Сотника 19-ї сотні Самооборони Майдану, бійця 2-ї афганської роти 24 ОШБ «Айдар» Володимира Правосудова «Штурм».
Відбувалися зйомки й на станції Крути, де зараз зведено монумент Героям-крутянам. Там знімались сучасні кадри за участю пластунів з Національної скаутської організації «Пласт».
Музику до фільму написав талановитий італійський композитор Marco Morini. А пісні у виконанні Христини Соловій та гурту «Гайдамаки» стали саундтреком до фільму.
До слова, фільм знімався з вересня 2017-го по січень 2018 року переважно взимку. Офіційний початок прокату в Україні стартував 7 лютого. Побачити історичний екшн у Харкові можливо у кінотеатрі «Планета кіно» за наступними сеансами: https://planetakino.ua/kharkov/movies/kruti_1918/?fbclid=IwAR2o9QDKzNSYWScHVMiigRIGY1Az8_rayJkT4Bw6-0HILFeJtxGY7GGZb2o#movies_one-day

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023