Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові відбудеться казковий концерт-аудіоспектакль про симфонічний оркестр (11.01)

Першим виступом МАСО “Слобожанський” в новому році стане концерт-аудіоспектакль для дітей “Оркестр – дітям. Казковий світ класики”. Концерт відбудеться в п’ятницю, 11 січня, в Будинку Алчевських. Виконання класичної музики буде переплітатися з казковим аудіоспектаклем про симфонічний оркестр. У ролі казкових героїв – музичні інструменти. Керувати МАСО буде диригент з Києва – Сергій Лихоманенко. Розпочнеться концерт у  “дитячий” час – 14:00.

Художній керівник МАСО “Слобожанський”, народний артист України, професор Харківської консерваторії Гаррій Абаджян запевняє, що концерт-аудіоспектакль “Оркестр – дітям. Казковий світ класики” обов’язково спонукатиме дітей зацікавитися класичною музикою. Адже він пройде в близькому та зрозумілому для дитячої аудиторії форматі музичного аудіоспектаклю, в якому розповідь про інструменти симфонічного оркестру переплетена з класичною музикою. В основі сюжету – казкова подорож до світу симфонічного оркестру. Під час подорожі юні глядачі познайомляться з різними казковими персонажами, в ролі яких виступлять музичні інструменти. Голосами професійних акторів вони розкажуть про себе юним глядачам. А потрапивши в руки музикантів, зіграють різні мелодії, як сольні, так і в складі оркестру. Це будуть знайомі дітям з раннього віку уривки з творів відомих композиторів – Баха, Моцарта, Чайковського, Гріга, Прокоф’єва, Вебера,  які часто звучать у фільмах, мультфільмах, рекламних роликах.

У Харкові відбудеться казковий концерт-аудіоспектакль про симфонічний оркестр

Зараз існує велике розмаїття розвиваючих дитячих програм і проектів. А класична музика може прекрасно сприяти розвитку творчих можливостей дитини. Але, щоб слухати і розуміти класику – потрібна деяка підготовка, – говорить директор оркестру. – Приблизно півроку тому ми задумалися про концерт для дітей. Потім, придумали казкову музичну історію про оркестр, для того щоб зацікавити дітей класикою. І ось тепер ми раді представити цю нову та унікальну концертну програму публіці.

У диригента концерта, Сергія Лихоманенка, великий досвід проведення подібних заходів. Його музичний аудіоспектакль “Маленький принц” за мотивами однойменної казки Антуана де Сент-Екзюпері, з аншлагом проходить в зоряному залі Київського планетарію. Сам диригент рекомендує відвідувати такі концерти дітям з 6 років, але вважає, що вони потрібні і дорослим. Для них такі концерти – чудова можливість цікаво і з користю провести час разом зі своїми дітьми.

На думку Олени Єрьоміної, дитячі концертні програми – це ще й робота на майбутнє. Тому і час для концерту вибрано “дитячий”. Він розпочнеться о 14:00. Та й ціна квитка доступна – 90 грн незалежно від місця.

Нагадаємо, що концерт-аудіоспектакль «Оркестр – дітям. Казковий світ класики» відбудеться в Будинку Алчевських (вул. Жон Мироносиць, 13) в п’ятницю, 11 січня, початок о 14:00.

Наступний виступ МАСО «Слобожанський» відбудеться в Будинку Алчевських в п’ятницю, 18 січня, початок о 19:00, і носить назву «Моцарт-Мендельсон: Мажорна тема». У програмі заходу під керівництвом диригента Національної філармонії України Віталія Протасова прозвучать симфонії Моцарта і Мендельсона.

Придбати квитки на концерт можна:

  • в касі МАСО «Слобожанський», тел .: 706-17-16, адреса: вул. Жон Мироносиць, 13 (офіс оркестру).
  • Інтернет-білет
  • Кarabas.com

Ресурси МАСО «Слобожанський»

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023