Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові вчаться найрозумніші школярі з математики та фізики – ЗНО на максимум

ЗНО з легкістю. 12 учнів харківського фізико-математичного ліцею набрали максимум з математики чи фізики, як стало відомо Вісті Ньюс. Більше того троє школярів взяли 200 балів одразу з 2 цих предметів. В Україні тільки 12 випускників спромоглися на подібний результат. Щоправда, цьогоріч нікому з одинадцятикласників не вдалося покласти на лопатки всі три предмети. Вісті поспілкувалися з найрозумнішими школярами Харкова і готові розказати, чого вони хочуть від життя і ким бачать себе в майбутньому.

Щоб поспілкуватися, ми відриваємо хлопців від книги. Що читають, відповідають із посмішкою:

Сергій Кригін, отримав 200 балів із фізики:
Теорию поля. Второй том. Ландау-Лившица. Сейчас я действительно много читаю литературы по физике ради интереса. В свободное время. А не в свободное готовлюсь к олимпиадам.

Це Сергій, він склав ЗНО з фізики на 200 балів. Поруч із ним Іван, і в нього одразу 2 максимальні оцінки – із фізики та математики. І поки однолітки Вані планують відпочинок, юнак готується до куди складнішого іспиту ніж зовнішньо-незалежне оцінювання.

Іван Рідкокаша, отримав 200 балів із фізики та математики:

Я буду готовиться к олимпиаде международной по физике. Будет 21-29 июля в Португалии. Физика ближе, наверное, потому что она менее сухая, чем математика и объясняет больше.

У Харківському фізико-математичному ліцеї №27 одразу троє школярів взяли 200 балів на фізиці та математиці. Ще дев’ятеро отримали по одній 200-тці й трохи не добрали до іншої. При тому що до ЗНО спеціально не готувалися – точним наукам і так присвячений увесь час учнів.

Роман Сарапін, випускник Харківського фізико-математичного ліцею №27:

Если честно, это было несложно. Нашей школьно подготовки вполне достаточно для того, чтобы написать хорошо ЗНО.

Олексій Колупаєв, отримав 200 балів із фізики та математики:

Такой результат был достаточно ожидаем, я разве что сомневался, достаточно ли я четко написал я цифры – может, их машина не прочитает.

Школярі згадують, поки інші суттєво хвилювалися, знайомлячись з завданнями, їм єдине, що було треба не поспішати та не помилитися в найпростіших завданнях. Тепер же у всіх перше доросле завдання – обрати ВИШ. Усі одностайно йдуть на фізмат, єдине визначаються з містами – Харків чи Київ.
Те, що школа стала рекордсменом із ЗНО, вчителі не дивуються. І говорять, змога є у практично кожного учня, тим більш, що підручники та посібники для шкіл країни у тому числі готують викладачі їх ліцею.

 Ілля Гельфгат, викладач фізики:

Написать ЗНО на 200 балов – это не героизм, там ничего такого. Это просто говорит о высоком уровне подготовки. Я не знал, кто напишет на 200 балов, хотя наиболее вероятными были эти кандидаты. Здесь еще минимум столько же и в 2 раза больше, кто мог бы написать на 200 балов.

Щоденні заняття, задачі на перервах, у спеціальних таборах і ВИШівських кружках, олімпіади та чемпіонати. Після 7 років, присвячених фізиці та математиці, юнаки навіть мрії пов’язують із точною наукою.

Олексій Крупчицький,  200 балів із математики:

Возможно, научная деятельность. Хотелось бы заняться, попробовать себя там. Цель – помочь людям. Совершить открытие, чтобы помочь людям.

У Харкові й Києві по четверо школярів із двома 200 бальними результатами. ЗНО 2018 не дало нікому максимум із 3 предметів. Але аж 222 людини в Україні склали оцінювання із вищим балом.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023