Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові в 2019 році почнуть будувати новий Обласний онкологічний центр

Новий онкологічний центр у Харкові планують почати будувати вже з наступного року, як стало відомо Вісті Ньюс. Наразі тривають проектні процедури, які передують початку робіт. Потреба в новому центрі для регіону нагальна з двох причин: перша – це поганий стан старого лікувального закладу, а друга – приріст хворих в області. Кількість хворих на онкологію росте на 2 – 2,5 тисячі людей щороку. Сьогодні в області налічують майже 80 тисяч таких пацієнтів.

У Харкові вже проектують новий онкоцентр, що обслуговуватиме мешканців міста та області. Початок будівництва анонсують на наступний рік, наразі мають завершити з юридичними аспектами.

Денис Скорий, директор Харківського обласного центру онкології:

Выделены финансы, происходит на сегодняшний момент этап проектирования, выделения земли и так далее.

Поки ж хворі продовжують отримувати мед допомогу в старі будівлі онкоцентру. До введення її в експлуатацію область підтримує заклад поточними ремонтами, зокрема, відновлюють покрівлю, відбулося відкриття нового блоку інтенсивної терапії, полагодили частину поліклінічних будівель, палат. Окремо лікарі-онкологи зауважують на появі сучасного обладнання. Так із початку року онкоцентр отримав серію нового обладнання для реанімації та інтенсивної терапії, для проведення складних наркозів важким онкологічним пацієнтам, моніторингу за важкими хворими, були закуплені мамограф і новий рентгенодіагностичний комплекс.

Денис Скорий, директор Харківського обласного центру онкології:

Очень важным моментом являются не только новые проекты и дальнейшие планы, а и сегодняшняя поддержка.

Фінансуватимуть будівництво онкоцентру з кількох джерел, зокрема, і інвесторських.

Юлія Світлична, голова Харківської облдержадміністрації:

Работаем с Кабинетом министров Украины – для получения финансирования из госбюджета. А также работаем с правительственными и неправительственными международными организациями и посольствами, чтобы привлечь международную техническую помощь.

Нагадаємо, за планом, будівля нового онкоцентру в Харкові матиме площу 25,5 тисячі квадратних метрів. На початку червня йшлося, що онкоцентр будуватимуть на вул. Лісопарковій, 4.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023