Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові щодо ДТП на Сумській знову спробують провести судове засідання по суті

У Харкові знову спробують провести судове засідання по суті щодо ДТП на Сумській, де автівка збила 11 пішоходів, і шестеро людей загинули. Трагедія сталася ще 18 жовтня минулого року, повідомляють Вісті Ньюс. На лаві підсудних двоє водіїв – Олена Зайцева та Геннадій Дронов. Перше засідання минулого разу не відбулося. Його перенесли через клопотання однієї з постраждалих в аварії. Засідання має початися о 12 годині в Київському райсуді Харкова. Анна Комар братиме участь за допомоги відеозв’язку з Кременчука, на засіданні вперше присутній її адвокат. Він сказав, що його підзахисна буде подавати клопотання про проведення медекспертизи, щоб лікарі наново оцінили її стан. Надалі дівчина не хоче брати участь у засіданнях. Також у залі кілька родичів загиблих в аварії та адвокати постраждалих і підсудних. Перше засідання по суті передбачає зачитування обвинувального акту, прокурор озвучить інформацію про ДТП, правила, які порушили водії. Далі хід засідання вирішить суддя, можливо сьогодні будуть допитані потерпілі. У подальшому графік засідань дуже щільний – практично щотижня будуть суди.

Захист Дронова попросив про відвід судді, зараз вирішується питання про те, хто розглядатиме клопотання і чи залишиться Віктор Попрас працювати на цих засіданнях.

Та щойно почалося слухання, адвокат Геннадія Дронова звернувся до суду з клопотанням. Сергій Перепелиця вимагав дозволити його підзахисному вийти з так званого акваріума. Та суд клопотання відхилив. На це правозахисник відповів новим клопотанням – про відвід судді.

Суд визначив порядок розгляду ходу майбутніх засідань: почнемо з допиту потерпілих (на цьому наполягало відразу кілька адвокатів, особливо потерпілої Комар з Кременчука), потім допит обвинувачених, потім свідків. Далі вивчення матеріалів виробництва і т.д. Відеоконференція з Комар закінчилася. Тому оголошено перерву до 1 березня до 12.30.
Дронов не розуміє суті обвинувачення і просить суддю роз’яснити з якого боку в який бік рухалися автомобілі.
Встановлюється позиція обвинуваченої Зайцевої. Адвокат Козир розпитує про травму під час ДТП 2007 року. Зайцева розповідає, що отримала травму голови й кожні півроку проходила комплексне лікування.
Провину визнає, свідчення суду давати згодна. Позови визнає. Звинувачення зрозуміло.
Заявлено ще кілька цивільних позовів. На суми від 200 тис. до мільйона.
Сторона звинувачення наполягає, що в страшній аварії на Сумській винні обидва водії. Причому, за висновком слідства, «Лексус» перевищив швидкість і виїхав на перехрестя на заборонний сигнал світлофора (жовтий), автомобіль «Туарег» – на жовте світло. Крім того, обидва водії не переконалися в безпеці здійснюваних маневрів.
Олена Зайцева, підсудна:
Як захист підтримує, на що спрямовує. Так само не спілкуєтеся? Не хочете так само говорити?
Геннадій Дронов, підсудний:

Бывает легче, ну бывает еще тяжело.
– Сегодня будет зачитывать обвинувальний акт прокурором, может, с ним ознакомились и согласны с ним или нет?
– Еще не ознакомился.

Людмила Фабритс, родичка загиблих мами й доньки Сокол:

Для затягивания, я так думаю, процесса. А мне сюда очень тяжело ездить тоже, это мне соль на рану, вы понимаете, эти все суды. И больно. Каждый раз.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023