Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові сесія міської ради пройшла з газом, димовими шашками та частковою евакуацією

У Харкові активісти прагли зайти до зали засідань, щоб не допустити будівництва житлового будинку, як стало відомо Вісті Ньюс. Йдеться про багатоповерхівку, яку планують звести замість однієї з парковок стадіону “Металіст”. Городяни наголошують – дім буде порушувати правила УЄФА і не дасть проводити у місті міжнародні футбольні матчі. А от Харківський антикорупційний центр говорить, що до будівництва може бути причетний олігарх-втікач Курченко.

Це коридори харківської мерії. Активістів не пустили на сесію. Серед них і представники Нацкорпусу. Останні наголошують, у них були необхідні на вхід документи, але охорона заблокувала прохід. Це вилилося в сутички.

Через розпилений газ і димові шашки засідання не переривали. А ось із задимлених коридорів кількасот співробітників довелося вивести. Двоє жінок потрапили до лікарень з отруєнням. У внутрішньому дворі міськради активісти знову вимагали вільного доступу на засідання. У решті розмова з одним із заступників мера закінчилася сміттєвою люстрацією.

Андрій Руденко, заступник Харківського міського голови:

Питання, яке привело активістів на голосування, – будівництво. Депутати серед іншого мали виділити землю на вул. Оренбурзькій, 9.

Костянтин Немічев, голова “Національного корпусу в Харкові”:
Должны были утвердить землю под застройку, которая находится прямо возле стадиона Металлист. Чем это чревато? Если б одобрили эту землю, там бы выросла этажка и большой футбол в Харькове бы не происходил. Потому что по регламенту должна быть парковка, расстояние от домов.

На парковці вже розміщені банери та можна побачити, як виглядатиме житловий дім.

Анна Черненко, журналіст:

На сайті забудовника, як одна з принад житла вказано, що від стадіону до майбутнього об’єкту, 300 метрів. Здати цей об’єкт у 2020 році. Зараз же на місці майбутньої багатоповерхівки будівельний майданчик, огороджений парканом.

Але не тільки через спорт у Харкові проти зведення цього дому. Активісти Харківського антикорупційного центру інформують, що до проекту може бути причетний олігарх Курченко. Він втік з України разом із поплічниками Януковича.

Дмитро Булах, голова Харківського антикорупційного центру:

Попередньо ділянка була погоджена для фірми Укравтоарсенал. Це фірма, яка заснована людьми близькими, там різні групи впливи. Там людина близька до Кагановського, бізнесмена, є людина, близька до структур Мегабанку, яка працювала в ній раніше. І третя людина, яка працювала власне на Курченка.

На цій сесія громадськості вдалося зняти питання з голосування. Мер міста Геннадій Кернес наголосив: до питання депутати повернуться у майбутньому. Поки ж організують зустрічі сторін конфлікту.

Геннадій Кернес, Харківський міський голова:

До следующей сессии пусть они встречаются люди. С участием людей застройщиков, чтобы были объяснены те юридические, физические документы, которые у них на руках. А на сегодня пусть они работают вместе и вынесут его на суд депутатский.

За фактом ранкових заворушень у мерії поліція порушила справу за статтею хуліганство. Мерія ж нарахувала збитків на 2 млн гривень. А на сайті забудовника можна поглянути на планування кімнат на колишній парковці стадіону.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023