Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові рекорд поставили 554 малих розумників-шахістів

У Харкові одночасно в шахи зіграли понад півтисячі дітей, як стало відомо Вісті Ньюс. Такої кількості шахістів за гру в Україні ще не сідали.

День захисту дітей із рекордами. У Харкові літо зустріли національним досягненням – за шахами зібрали 554 дитини.

Лана Вєтрова, керівник Національного реєстру рекордів України:

Я хочу сказати, що мені дуже приємно, що саме Харків взяв цю номінацію, через те, що 4 роки тому ми зареєстрували наймолодшу дитину Тихона Черняєва, який виконав розряд. І далі був шахматний турнір серед дорослих – також був у Харкові. І цілком логічно, що саме Харків тримає першість у цьому виді спорту. І зареєстрували ми сьогодні рекорд – наймасовіший дитячий турнір із шахів.

Імпровізовану залу для шахівниць влаштували на алеї міського парку. Проти відомих гросмейстерів одночасно зіграли юні профі та початківці. На одного дорослого суперника більше десятка суперників. Найменшому з яких 4 роки, старшим -14.

Ярослав, учасник рекорду України з наймасовішої дитячої гри з шахів:

Я в себе очень уверен, я всегда настроен на выигрыш – играю во всю силу. Мне моя позиция пока нравится, ничего не теряю, никаких проблем нет.

І якщо перші партії закінчилися вже за 7 хвилин від початку, то найдовші протистояння з дітьми чемпіони Європи розраховують закінчити тільки за кілька годин. Адже малеча тільки участю у наймасовішій грі України обмежувати себе не збираються – прагнуть перемоги.

Олександр Голощапов, гросмейстер, учасник рекорду України з наймасовішої дитячої гри з шахів:

Интересно сыграть с лучшими детьми Харькова, посмотреть на уровень. Впечатление отличное – замечательное событие, очень много детей. Сколько займет – я не знаю, но думаю, что будут очень сложные партии.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023