Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові пройшов Марш злих харків’ян – у мерії вимагають виконати рішення суду щодо ціни проїзду

Шини під двері, а на сходах 5-ти гривеники та наперстки. У Харкові більше тисячі людей вийшли на акцію «Марш злих харків’ян». Від будівлі мерії натовп прийшов до готелю “Національ”, де мешкає харківський мер Геннадій Кернес. Громада вимагає від влади виконати рішення суду та повернути старі ціни на проїзд у метро та трамваях.

Харків’яни стали злими. 5 днів міська влада Харкова не виконує рішення суду та не повертає попередні ціни на проїзд. Через це багатолюдний натовп прийшов під мерію. Акцію назвали «Марш злих харків’ян».

Ігор Черняк, активіст Харківського антикорупційного центру:

Ця назва, тому що це основне почуття, яке виникає в багатьох людей, які бачать, що міські чиновники відверто, нахабно не виконують рішення суду і власне всі українські закони, які тільки можна порушити, порушують.

Більше тисячі людей пройшли центральними вулицями Харкова. Від мерії дійшли до готелю Національ, де живе міський голова Геннадій Кернес. Окрім активістів громадських організацій марш зібрав і пересічних городян. Тож, серед «злих харків’ян» виявилися і родини з дітьми, і пенсіонери, і молодь.

Ольга, студентка:

Суд прийняв постанову про зниження цін на метро, а рішення не виконується. Так як ми студенти, нам дуже потрібно це зниження на метро.

харьков, марш злых харьковчан, метро, проез, новини харкова

Нагадаємо, від 7-го лютого за метро пасажири стали платити 8 гривень, тобто на 3 гривні більше, а трамваї-тролейбуси здорожчали з 4 до 6 гривень. Юристи Харківського антикорупційного центру знайшли кілька порушень у процедурі прийняття тарифів і пішли до суду. На документі не той підпис, а самі тарифи ніхто не погодив із регуляторною комісією. Окружний адміністративний суд заморозив рішення на час розгляду справи, але в мерії судову ухвалу ігнорують.

Ігор Черняк, активіст Харківського антикорупційного центру:

На нашу думку, ті гроші, які вони отримують зараз, вони отримують незаконно. Тому це шахрайство, а з урахуванням того, що сотні тисяч гривень щодня, то це шахрайство в особливо великих розмірах, які вчинені групою осіб за попередньою змовою.

“Національ” від «злих харків’ян» захищав кордон поліції. Під скляні двері активісти поклали шини, хоча запалювати їх і не стали. Акція обійшлася без ексцесів і заворушень. Хоча невідомі все ж запалили димову шашку.

Не палимо фаєра! Це провокація!

А ось на сходах готелю розгорнулося символічне дійство – городяни закликали «скинутися» меру на проїзд.

Гена сказал по 8! Кидайте за проезд! Кто следующий!

А ще мера попросили не грати в наперстки.

Зрештою на вході до готелю активісти наклеїли судову ухвалу і кілька розлючених смайликів. Ані з мерії, ані з “Націоналя” до багатолюдного зібрання так ніхто і не вийшов.
Нагадаємо, через невиконання чиновниками мерії рішення суду прокуратура вже відкрила кримінальне провадження.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023