Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові пройшов 6-й Міжнародний марафон: 18 країн та 11 тис. учасників

18 країн, рекорд забігу та 11 тисяч учасників і щасливих фінішів. У Харкові пройшов 6-й Міжнародний марафон. Власне, марафонську дистанцію долали півтисячі бігунів, решта обрала менші старти. І вперше цьогоріч відкрили новий забіг на 1,6 км для родин із малюками.

Щорічно у квітні центр Харкова перетворюється на бігову дистанцію. І щороку спортсменів стає більше. У 2018 – було 10 тисяч і 15 країн. Цьогоріч – 18 країн і 11 тисяч бігунів.

Олексій Чубаров, директор Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту:

Среди новых дистанций у нас появилась дистанция 1,6 км  это так называемый семейный забег. И в нем уже с первого года принимает участие полторы тысячи человек.

Количество участников именно на большие марафонские дистанции в этом году у нас порядка 500 человек. И действительно приезжают со всего мира -18 стран сегодня бегут марафонскую дистанцию.

Тому тільки старти тривали з 7-ї ранку до 14 дня. Тут біжать світові зірки та чемпіони, початківці, батьки з малюками, учасники на протезах і бігових візках, діти і пенсіонери 70+. Наймасовішим і найбільш емоційним традиційно став мінімарафон у 4,2 км, у ньому пробігли понад 5 тисяч людей. На старт 10 км вийшли майже 4 тисячі бігунів. Його переможцем серед чоловіків став нацгвардієць Сергій Рибак.

Сергій Рибак, переможець дистанції ХІ Харківського міжнародного марафону:

Я прибіг першим, але я не є переможцем. Переможцем є кожен, хто вийшов на дані змагання, хто витягнув, як-то кажуть, підняв попу з диванчика, пробігся.

А ось марафонська дистанція в 42 км зібрала півтисячі профі з різних куточків планети. Другий рік поспіль першими фінішну стрічку марафону серед чоловіків розривають кенійці.

Кіруї Роберт Кіпкоіч, переможець ХІ Харківського міжнародного марафону (Кенія):

Мені дуже сподобалася дистанція, але на 25-ти км у мене сталася травма, тому я не побив рекорд як збирався. Хоча дуже цього хотів. Сьогодні я вперше взяв участь в Марафоні в Україні.

А ось у ТОП-3 жінок-марафонців  дніпрянка та дві харків’янки. Переможниці навіть вдалося побити рекорд марафону – 2 години 48 хвилин і 39 секунд.

Тетяна Вілісова, переможниця ХІ Харківського міжнародного марафону (Україна, Дніпро):

Изначально хотела разложить бег ровно, но немножко не получилось. Первая половина получилась чуть побыстрее, не хотелось мне бросать компанию мужчины, который меня поддерживал, бежал со мной. И за счет этого чуть побыстрее вышла первая половина.

Найстаршим бігуном на трасі став 82-річний чугуївчанин. Найменшими  немовлята, з якими батьки бігли у візочках. А ось на дистанції в 10 км наймолодшими спортсменами стали 10-річні дітлахи.

Більше 60% учасників марафону стали гості міста та України.

Едуард і Глуз, бігуни з Німеччини та Словаччини:

Я наступного року хочу бігти на вашому марафоні вже цілий марафон, 42 км. Сьогодні я бігу тільки 10 км.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023