Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові пройшли обшуки у колишнього голови обласної ради Сергія Чернова

У Харкові правоохоронці провели обшуки в екс-голови Харківської облради Сергія Чернова та його родини. У прокуратурі інформують, розслідують справу про привласнення комунального майна групою осіб у січні 2021 року.

У справі порушили 2 кримінальні статті: шахрайство у великих розмірах і перевищення службових повноважень нотаріусом. Кримінальне провадження було відкрито у квітні 2021 року. Йдеться про нерухомість на вул. Чернишевській, 78, там розташовані нежитлові приміщення підвалу площею 268,8 м2.

Обшуки провели у приміщенні особи, яка, ймовірно, могла брати участь у незаконних діях, і у тих приміщеннях, які треба було дослідити для збору доказів.

Максимальне покарання за це до 12 років позбавлення волі.

Ситуацію з обшуками і розслідуванням у ФБ прокоментував Сергій Чернов, нині він депутат Обласної ради. Повідомив, що обшукували приміщення його сина. А саму справу назвав “тиском і залякуванням”.

Прикро, коли ті, хто має захищати, навпаки стають інструментом тиску та залякувань. Ще гірше, коли від безсилля вони вдаються до залякування членів родини.
Повертаючись з Києва, дізнаюсь із телеграм-каналу Труха, що у моєму офісі та у помешканні сина Служба безпеки України проводить обшуки. Якщо вони хотіли взяти одну з книг з моєї особистої бібліотеки — так би й сказали. Я б не відмовив. На жаль, публікація фотоматеріалів з місця подій та інформації, що не відома навіть тим, до кого прийшли з обшуками, лише підтверджують замовний характер усього сьогоднішнього дійства.
Та усе розпочалось не сьогодні. Дискредитація мене як на національному, так і міжнародному рівнях триває вже понад рік. Наприклад, народний депутат Віталій Безгін щоразу у своїх виступах звинувачує мене у не правомірності зайняття посади керівника Української асоціації районних та обласних рад. Обливає брудом попри висновки Національної академії правових наук України та Національного наукового центру “Інститут судових експертиз ім. засл. проф. М.С.Бокаріуса”, які зауважують на законності дій УАРОР та на його, депутата, втручання у діяльність та дискредитацію громадського об’єднання. Звичайно, народний депутат розумніший за всіх, не пристало йому дослухатись до думки вчених мужів.
Це лише один з прикладів єдиного ланцюга висловлювань та заходів, спрямованих на створення тиску та дискредитації мене як посадовця та політика. Можливо, їм зле від того, що колеги довірили мені очолити Українську асоціацію районних та обласних рад або що є я членом делегації України у Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи та Почесним президентом Дипломатичного клубу. А може кісткою у горлі їм стоїть те, що я був радником на громадських засадах голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова. Немає значення. Варте уваги тільки Закон, державність та місцеве самоврядування.
Минулого року я вже виграв у харківському суді справу щодо захисту честі та гідності стосовно начебто моїх подорожей до окупованого Криму. Наразі подібна справа розглядається у суді Чернігівської області. Повірте, правда буде на моєму боці.
Вже три роки СБУ розслідує справу щодо погроз фізичної розправи на мою адресу та про результати цього розслідування нікому не відомо. Півроку поліція не може довести до завершення справу про перешкоджання діяльності депутату Харківської обласної ради. Та нічого, ці справи також буде доведено до логічного завершення.
Я щиро вдячний усім, хто з різних куточків нашої держави телефонував та надсилав сьогодні листи та повідомлення про підтримку як особисту, так й організаційну. Запевняю, маю всі необхідні документи та рішучість протидіяти кляузникам та горе-експертам.
Все буде Україна!

Досудове розслідування проводять слідчі слідчого відділу ХРУП 1 ГУНП в Харківській області. Управління СБУ в Харківській області здійснює оперативний супровід.

Підозр поки нікому не висували.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023